GEJ PINVINI UKRALI SVA JAJA LEZBIJKAMA PINGVINKINJAMA: Malo smo se igrali rečima u naslovu, ali ovo je ŽIVA ISTINA!
Ilustracija, Foto: Youtube printscreen

UPORNI

GEJ PINVINI UKRALI SVA JAJA LEZBIJKAMA PINGVINKINJAMA: Malo smo se igrali rečima u naslovu, ali ovo je ŽIVA ISTINA!

Gej par, koji je i prethodne godine uhvaćen u krađi jajeta, ove godine se odlučio na korak dalje i ukrao celo gnezdo

Objavljeno:

Gej pingvinski par u holandskom zološkom vrtu ukrao je jaja koja su pripadala lezbejskom pingvinskom paru u svojoj očajničkoj želji za roditeljstvom.

Gej par, koji je i prethodne godine uhvaćen u krađi jajeta, ove godine se odlučio na korak dalje i ukrao celo gnezdo. ''Ispostavilo se da je to vrlo odlučan par'', izjavio je čuvar zološkog vrta Sander Drost.

Budući očevi sada u smenama sede na jajima kako bi ih održali toplim i traže hranu. Nažalost, malo je verovatno da će se jaja izleđi, jer su ukradena od lezbejskog para pingvina, pa samim tim nisu ni oplođena, kaže Drost.

''Homoseksualnost je prilično česta kod pingvina, ali ono što ovaj par čini izvanrednim jeste to što su uspeli da se domognu jaja'', izjavio je drugi čuvar vrta Mark Belt.

Ovaj gej par pingvina prilično je moćan u njihovoj zajednici od 17 drugih pingvina. Prema Drostu, svaki drugi par ptica ima jedno sklonište, dok su 'lopovi' zauzeli dva.

Čini se da su pingvini prilično otvoreni kada su u pitanju ''tradicionalne'' rodne uloge i promene u društvu. U septembru 2019. godine, londonski akvarijum odlučio je da osvešćenost podigne na viši nivo, te je tako lezbejskom paru dozvolio da usvoji i odgaja prvu ''ribu bez pola'' na svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Russia Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.