OVOJ MAMI SU REKLI DA SE ZAPUSTILA A ONA IM JE FOTOGRAFIJOM ZAPUŠILA USTA! Blogerka se skinula i šokirala pratioce!
Laura Mazza, Foto: Facebook printscreen

blogerka

OVOJ MAMI SU REKLI DA SE ZAPUSTILA A ONA IM JE FOTOGRAFIJOM ZAPUŠILA USTA! Blogerka se skinula i šokirala pratioce!

Baš kao i mnoge druge žene i ja sam nakon trudnoće dobila kilograme kojih se nikad nisam uspela rešiti i odmah sam dobila etiketu da sam se zapustila - napisala je.

Objavljeno:

Nakon što su joj rekli da se zapustila, mama iz Australije na društvenim mrežama podelila je fotografiju na kojoj je sasvim gola i pokazuje sve svoje 'nedostatke'.

Blogerka o roditeljstvu Laura Mazza odlučila je da uzvrati udarac nakon brojnih uvredljivih komentara o svom izgledu. Mama troje dece iz Melburna objavila je fotografiju na kojoj je sasvim gola uz koju je napisala: 'Nedavno su mi rekli da sam se zapustila'.

Umesto da dopusti lošim komentarima da joj poljuljaju samopouzdanje, Laura prihvata svoje telo onakvo kakvo jeste i podstiče druge žene da isto razmišljaju.

- Udebljala sam se, obrve su mi čupave, izrasle su mi i dlake na bradi. I tako to ide, zapustila sam se. Baš kao i mnoge druge žene i ja sam nakon trudnoće dobila kilograme kojih se nikad nisam uspjela rešiti i odmah sam dobila etiketu da sam se zapustila - napisala je.

Komentarisala je stereotipe i komentare sa kojima se susreće.

- Čim se za neku ženu kaže da se zapustila, sve što ona radi u tom stanju, ne vredi. Ja, na primer, ako govorim o depresiji i uz to imam nepočupane obrve, to onda znači da ništa što govorim nema vrednost. Žena koja je rodila pre 18 meseci i još nema ravan stomak, mora daje lenja i sve što kaže o zdravlju nije istina - komentarisala je.

Letting yourself go I was told recently that I had let myself go. I’ve gained some weight, my eyebrows are shaggy, got...

Posted by Laura Mazz on Понедељак, 05. октобар 2020.

Imala je nešto da kaže i o standardima koje društvo očekuje od žena:

- Kao žene, ne bi uopšte trebale da se pokazujemo ako nismo savršene. Niko ne sme da zna da je doterivanje, nanošenje šminke, popravljanje bora, vežbanje, popunjavanje usana, uređivanje noktiju i brijanje nogu zapravo mukotrpan posao. Kad to sve učinimo, izgledamo normalno, a ako to nismo uradile, odmah smo se zapustile.

Pozvala je žene da se ne obaziru na takve komentare.

- Ne morate da nosite najlepšu odeću da bi vas smatrali lepima. Ne morate da se farbate da bi vas smatrali urednima. Ako želite da nosite nešto udobno, zašto ne bi? Ne morate da nosite steznike da biste oblikovale svoje telo ako to ne želite, jer je oblik vašeg tela jednostavno oblik vašeg tela.

Ako sve to znači da sam se zapustila, zašto se ne bismo sve zapustile? Majke se ne zapuštaju, ali jednostavno više nemaju vremena za mnoge stvari. Poput spavanja, vremena za sebe i svojeg ja. Imati višak kilograma i guste obrve nije zločin i neću se izviniti zbog toga - rekla je Laura.

I was going to post a photo of how thin I used to be, and then I thought, why? Because secretly I wanted to show you that once upon a time I was worthy. That I had a tight stomach, tight thighs that didn’t touch, perky boobs, all of that. Really that’s what I’d be doing. Look at me then, I was that person... and now look at me, can you still love me? Can I still love me? I realised that the first question will never ever matter unless the answer to the second question is yes. We live in the past so much when it comes to our bodies. We literally hold our breath to life when it comes to our bodies. We stop buying clothes - until we look how we want We stop going out - until we look the way we used to We stop wearing bathers Stop appearing in photos Stop eating the cake that our best friend made for us The slice of pizza with friends Stop smiling Stop having a healthy relationship to food. We stop enjoying life. Crazy right? One thing I know that if I could go back to in time to myself when I was that weight, I’d say, stop avoiding and not enjoying life because you think you will only be loveable when you are a certain size, and start living. And another thing I know for sure is that, when my future self looks at this photo, she will know that I didn’t succumb to any of that bullshit, and I never stopped smiling and always took the photos, ate the pizza and I rocked the hell out of this body and learned to LIVE. Knickers @freshsets ?

A post shared by Laura Mazza BAppSc(Psych) MSW (@itslauramazza) on

Kaže da nikome ništa nije dužna, samo je naučila da bude opuštena zbog situacije u kojoj se nalazi.

- Pa obucite trenerke, helanke i opustite se. Zanemarite društvena očekivanja, vaša lepota je u vama - zaključila je.

Nena objava skupila je hiljade lajkova, dok su druge mame pohvalile njenu hrabrost.

- Nadahnjujete sve nas! Ponekad je teško voleti sebe. Pomažete da se setimo da smo savršene takve kakve jesmo - napisala je jedna žena u komentaru.

Druga je dodala:

- Puno vam hvala što ste bili dovoljno hrabri da ovo objavite - mislim da će vaše reči odjeknuti kod mnogih žena, svakako i kod mene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.