LOPOVI UKRALI AUTO, A ONDA SU ČULI NEŠTO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Kad su ukapirali o čemu je reč, ODMAH SU POBEGLI!
Lopovi ukrali auto, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANTONIO BAT

AU

LOPOVI UKRALI AUTO, A ONDA SU ČULI NEŠTO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Kad su ukapirali o čemu je reč, ODMAH SU POBEGLI!

Automobil je ostavljen 15 kilometara dalje od dečakove porodične kuće

Objavljeno:

Lični automobil ukraden je u subotu uveče iz dvorišta jedne porodice u gradiću u blizini australskog grada Perta. I ne bi to bila velika vest da automobil nije ukraden s dečakom koji je za vreme krađe jedno vreme mirno spavao na stražnjem sedištu. Porodica se baš bila vratila iz vožnje i dečakova majka Rose Hsieh parkirala je te na trenutak ušla u kuću ostavljajući vozilo upaljeno, otvoreno i s ključem na "izvolte". Ni na kraj pameti joj nije bilo da bi se moglo dogoditi ono što je usledilo.

Kad se nekoliko trenutaka kasnije vratila u dvorište, sledila se shvatajući da je automobil, a u njemu i njen sedmogodišnji sin Joseph, nestao bez traga. Susedi su rekli da su odjednom čuli prestravljene krikove i zvuk automobila koji je nestao uskoro.

Užasnuta, pozvala je policiju, a nakon duge i neprospavane noći i poziva u pomoć proširenih na društvenim mrežama vozilo je srećom pronađeno zajedno s dečakom. Automobil je ostavljen 15 kilometara dalje od dečakove porodične kuće u Morleyju. Još nepoznati vozač parkirao ga je kao da se ništa nije dogodilo pred kućom jedne porodice u drugom predgrađu Pertha, Forrestfieldu. Dečak je čekao da otmičari automobila odu i sam se javio policiji. Naime, nakon što je ostao sam u automobilu, ječak je pokucao na vrata prve kuće. Odgovora prvi put nije bilo jer se sve dogodilo usred noći. Oko 5.30 ujutro dečak je ponovno pokušao, ovaj put uspešno. Videvši ga prethodne večeri u svim medijima, stanari su odmah pozvali policiju i javili da je dečak kod njih, živ i zdrav. Bio je to kraj desetosatne traume za porodicu koja nije znala kakvo zlo može pretiti malenom Josephu. Majka i nepovređeni dečak uskoro su se ponono susreli i sretni otišli doma.

Policija je juče još istraživala otmicu automobila. Pozvala je susede koji su nešto videli da ih o tome obaveste.

Dečakova majka s medijima je podelila kakav je užas proživela kad je shvatila da nema njenog sina: Porodica se kući vratila oko 20.30 sati. Prema njenim rečima, unela je u kuću mlađeg sina Bena, koji je bio bolestan. Mislila je da je Joseph izašao iz auta i krenuo za njom, no on je u tom trenutku tvrdo spavao na stražnjem sedištu. Čini se da su njegovi otmičari automobil ukrali jer su željeli otići u vožnju iz dosade. Nisu primetili da je u automobilu još jedan putnik. Kružili su po predgrađima toga grada na zapadu Australije dok im nije dosadilo, a možda su i čuli koliku su pometnju izazvali pa su se rešili automobila i napustili mesto zločina. Definitivno su odabrali pogrešno vozilo i navukli na sebe neželjenu pažnju javnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.