DO ČUVENOG RONIOCA DOPLIVAO JE DELFIN: Ovako je počela priča koja mu je ZAUVEK PROMENILA ŽIVOT!
Enco Majorka, najpoznatiji italijanski ronilac, preminuo je 2016. godine, Foto: Printscreen Youtube

Inspirišuća priča

DO ČUVENOG RONIOCA DOPLIVAO JE DELFIN: Ovako je počela priča koja mu je ZAUVEK PROMENILA ŽIVOT!

Ova priča je o najpoznatijem itaijanskom roniocu Encu Majorki i njegovoj ćerki koji su spasili delfine od umiranja

Objavljeno:

Pre više godina, poznati italijanski ronilac Enco Majorka ronio je u toplim morima Sirakuze, jug Italije. Taman se spremao da zaroni kad je osetio da ga nešto udara po leđima. Okrenuo se i ugledao delfina. Odmah je shvatio da to nije radio zbog igre, već da je nešto pokušavao da mu ''kaže".

Delfin je zaronio i Enco za njim. Na dubini od 15 metara, u ribarskoj mreži bio je zarobljen drugi delfin. Enco je odmah izronio i rekao ćerki Rosani da uzme noževe. Oboje su zaronili i noževima oslobađali delfina iz mreže.

Trebalo im je nekoliko minuta, a za to vreme, životinja u mreži emitovala je zvuk sličan ljudskom plaču. Naime, delfin može da izdrži ispod vode od 5 do najviše 10 minuta, nakon čega mora izroniti i udahnuti vazduh, u protivnom bi se ugušio.

Delfin kojeg su spasili je bio bremenita ženka. Nekoliko trenutaka nakon oslobođenja, donela je na svet prinovu. Muški delfin je prišao spasiocu i nosom mu dodirnuo obraz, poput poljupca u znak zahvalnosti, nakon čega su se udaljili...

Enco Majorka je završio svoju priču ovim rečima: "Dokle god čovek ne nauči da poštuje životinje i da komunicira sa životinjskim svetom, nikad neće razumeti svoju ulogu na ovoj Zemlji".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.