MLADU SLIKARKU SA DŽINOVSKIM GRUDIMA NISU HTELI DA PUSTE U MUZEJ ZBOG DŽINOVSKIH GRUDI: Na kraju su ovako rešili!
Francuskinju zbog dekoltea zaustavili na ulazu u čuveni muzej, Foto: Printscreen/Twitter

INCIDENT

MLADU SLIKARKU SA DŽINOVSKIM GRUDIMA NISU HTELI DA PUSTE U MUZEJ ZBOG DŽINOVSKIH GRUDI: Na kraju su ovako rešili!

Aferu ‘velike grudi‘ prenose svi francuski mediji, a društvene mreže su se zapalile iako je iz muzeja stiglo izvinjenje

Objavljeno:

Bilo je vruće prošlog utorka u Parizu, 26 stepeni, primetila je Džini, mlada zaljubljenica u slikarstvo, koja je s prijateljicom kupila kartu za Muzej u Orseju. Nosi dekolte, koji je, kako prepričava u otvorenom pismu objavljenom na njezinu Tviter računu, šokirao muzejskog službenika na ulazu.

- Ma ne, to neće biti moguće, to nije moguće, neće proći - rekao joj je. Nije stigla pokazati svoju ulaznicu i već se pred njom stvorio zaštitar. Nije joj bilo pravo. Nije razumela zašto je ne pušta da uđe u muzej.

- Smirite se gospođice, pravila su pravila - govori joj.

- Ali koja pravila? - upitala je devojka. Oseća nelagodu, tenzije su povišene, a pogledi osoblja upereni su u njene grudi.

Mlada žena na kraju pristaje obući jaknu, na veliko olakšanje muzejskih radnika koji je puštaju u muzej.

Džini međutim nema mira i nakon incidenta idući dan piše otvoreno pismo na Tviteru u kojem objašnjava koliko se osećala "diskriminisanom" zbog "seksizma" koji je doživela u tom muzeju i detaljno opisuje šta se zapravo dogodilo.

Kaže da joj nitko nije otvoreno hteo reći u čemu je problem, ali njihovi izrazi lica i pogledi prema dekolteu sve su joj govorili.

Ostala je, kako piše, smirena i pokušavala saznati kakva je to pravila prekršila. Iako joj pravilo nisu izrekli, verovatno se radi o članku sedam internog pravilnika muzeja u kojem stoji da se posetioci trebaju decentno ponašati u skladu s javnim redom te ne uznemiravati druge posetioce.

Njeza objava došla je i do uprave muzeja koji se vrlo brzo putem društvenih mreža izvinio devojci i obavestio svo osoblje da čuvena pravila ne nameću nikakvu posebnu odeću u muzeju.

Međutim društvene mreže su se zapalile.

Mnogi korisnici interneta šokirani tom nezgodom reagovali su brojnim komentarima na profilu devojke koja se na Tviteru zove @jeavnne, čak su se i našalili i zbog činjenice da se u muzeju eto ne tolerišu dekoltei, ali se čuvaju brojni aktovi pa čak i jedna od najkontroverznijih slika u istoriji umetnosti - "Poreklo sveta" iz 1866. godine, slika Gustava Kurbea s eksplicitnim i vrlo detaljnim prikazom ženskog polnog organa u krupnom kadru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.