ŠLOGIRAĆETE SE KADA ČUJETE! Primetili ste da vam HLEB U RESTORANU uvek donesu PRE JELA - Razlog je NEREALAN (VIDEO)
Restoran, ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

DOVITLJIVO

ŠLOGIRAĆETE SE KADA ČUJETE! Primetili ste da vam HLEB U RESTORANU uvek donesu PRE JELA - Razlog je NEREALAN (VIDEO)

Nema šanse da pogodite

Objavljeno:

Jeste li se ikad zapitali zašto peciva i hleb u restoranu dobijete pre glavnog jela? Rasprava o tome razvila se na društvenoj mreži Quora, na kojoj korisnici postavljaju pitanja i daju odgovore na brojne teme.

U raspravu se uključilo više od 100 ljudi, a jedan od najboljih odgovora, sudeći prema broju glasova, dao je kuvar Ras Adams iz Vašingtona.

On kaže da hleb, pecivo, perece ili što već restoran poslužuje pre hrane imaju više svrha.

"Prvo da ožednite. Žedni ljudi naručuju pića", piše te dodaje kako su marže na pića veće nego na hranu. "Drugo, hleb (ili šta već) pokreće probavu i u stvari vas čini još gladnijim nego što ste bili kad ste seli", nastavlja. Dodaje kako je treći razlog da se rasterete konobari, s obzirom na to da ih mušterije onda manje traže.

Neki su pisali kako je jedan od razloga to što će mušterije verovatno to zapamtiti i ponovo se vratiti u isti restoran. "Možda ostave i veću napojnicu", objašnjava jedan korisnik Quore. Neki su dodali kako u restoranima to rade kako bi usporili porudžbine, odnosno imali više vremena da pripreme sve ostalo dok hleb okupira ljude.

Odgovor na to pitanje ranije ove godine potražio je Mashed, koji pominje razloge kao što su prikazivanje gostoprimstva gostima i restoranska tradicija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.