KAKO DA VAS MASKA NAJBOLJE ŠTITI OD KORONE! Ovo je jedini ispravan način da se zaštitite, sve ostalo NE VALJA!
Stomatolog Olivija, Foto: TikTok printscreen

lako i jednostavno

KAKO DA VAS MASKA NAJBOLJE ŠTITI OD KORONE! Ovo je jedini ispravan način da se zaštitite, sve ostalo NE VALJA!

Olivija kaže da postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti kako biste je bolje uklopili.

Objavljeno:

Maske za lice bile su stalna tema tokom pandemije korona virusa i one su nešto na što su se svi morali naviknuti. U Hrvatskoj su obavezne u javnom prevozu, a preporuke su da se nose i na ostalim mestima, poput prodavnica i marketa, kako bi se smanjilo širenje korona virusa.

Ali, kako se prilagođavamo novom normalnom nošenju maski, mnogi su se borili da zadrže svoje na licima jer su često napravljene u jednoj veličini, a da bi bile efikasna, potrebno ih je postaviti na lice tako da čestice ne mogu ući u nos i usta, prenosi britanski San.

Jedna stomatološkinja pokazala je jednostavan trik kako će maska bolje odgovarati uz vaše lice, ali i kako će vas bolje štititi. Olivija Kuid objavila je video na svom TikTok profilu u kome objašnjava kako na jednostavan način promeniti veličinu maske, a njen video brzo je postao viralan.

Sa hirurškom maskom, plave maske za jednokratnu upotrebu koje se mogu kupiti u apotekama i supermarketima, strane vašeg lica ostavljene su izložene. Olivija kaže da postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti kako biste je bolje uklopili. Prvo morate masku preklopiti na pola, a zatim treba da vežete čvor sa trakama za uši sa svake strane. Nakon toga treba da otvorite masku, gde se na bočnim otvorima pojavljuje tkanina koju trebate zavući ispod traka za uši. Tada sve što treba da učinite je da stavite masku i započnete normalno svoj dan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.