RUSKI KRIMINALAC I SNAJPERISTA IZ ČEČENIJE POSTAO ČUVENI PISAC! U Italiji obožavaju njegove knjige!
U jednoj od priča koje je nedavno objavio Lilin opisuje razgovor sa svojim bivšim srpskim prijateljem, Andrejom, Foto: Fejsbuk

espresopedija

RUSKI KRIMINALAC I SNAJPERISTA IZ ČEČENIJE POSTAO ČUVENI PISAC! U Italiji obožavaju njegove knjige!

O njegovom životu možete pronaći samo par podataka

Objavljeno:

Nikolaj nije pohađao ni fakultete ni akademije, on je svoj hleb zarađivao mašinicom za tetoviranje, da bi se, kada je izbio rat u Čečeniji, ovenčao slavom izuzetnog snajperiste. Simpatični bradonja prepun živopisnih tetovaža, na kojima se bodeži i pištolji prepliću sa pravoslavnim krstom ili Bogorodicom, brižljivo krije svoju autobiografiju.

O njegovom životu možete pronaći samo par podataka: Nikolaj Lilin, ruski pisac sibirskog porekla rodio se u gradu Bender u Pridnjestrovlju, otcepljenom delu današnje Moldavije, 2003. godine preselio se u Italiju, a od 2009. godine živi u Milanu. Razlog za tajnovitost verovatno se krije u činjenici da je Lilin u svoje romane uneo mnoge autobiografske elemente. Po mnogima oni su zapravo njegova životna priča u kojoj su samo imena i sled događaja promenjeni, premda on to negira.

foto: Fejsbuk

U jednoj od priča koje je nedavno objavio Lilin opisuje razgovor sa svojim bivšim srpskim prijateljem, Andrejom. Njega je upoznao u Gazi prilikom susreta jednog nemačkog industrijalca sa predstavnicima Hamasa. Lilin ovlaš pominje nepoznati period svog života između rata u Čečeniji i dolaska u Italiju. Zahvaljujući vojničkom iskustvu i dobrim referencama mladi Rus je uspeo da se, kao i njegov deset godina stariji drugar Andrej, dokopa sumnjivih poslova u Iraku, Izraelu, Avganistanu. Na Nikolajevu sreću on se na vreme iščupao iz začaranog kruga, te ne pristaje na Andrejevu ponudu da se priključi plaćenicima u borbi za spašavanje Gadafijevog režima.

Lilin se ne srami činjenice da je uvek naoružan. Nikada se ne odvaja od svog pištolja budući da je dobijao pretnje smrću i od levičarskih terorističkih organizacija i od radikalnih islamista.

foto: Fejsbuk

Tvrdi da je svoj prvi roman, Sibirsko vaspitanje, napisao za samo dva meseca. To delo objavljeno 2009. godine imalo je više izdanja i ogroman tiraž. Zahvaljujući istoimenom filmu koji je nedavno snimio Gabrijele Salvatores (u naslovnoj ulozi Džon Malkovič) Lilinov prvenac, preveden na petnaest jezika, ponovo se našao na vrhu liste najprodavanijih knjiga. Odličan odjek imale su i druge dve knjige trilogije: Slobodan pad i Dah mraka.

Srpsko izdanje Lilinove debitantske knjige
Srpsko izdanje Lilinove debitantske knjigefoto: Fejsbuk

U Sibirskom vaspitanju Lilin opisuje detinjstvo i odrastanje u okviru kriminalnog klana sibirskog porekla, Urka, tema drugog romana su ratni dani u Čečeniji, dok se završni deo bavi problemima reintegrisanja ratnog veterana u građansko društvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.