TVITER, FEJSBUK I GUGL SU UPRAVO KRENULI U RAT PROTIV DONALDA TRAMPA! Ulog u ovom sukobu je OGROMAN
Donald Tramp, Foto: Pixabay

šok

TVITER, FEJSBUK I GUGL SU UPRAVO KRENULI U RAT PROTIV DONALDA TRAMPA! Ulog u ovom sukobu je OGROMAN

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti

Objavljeno:

Kompanija "Tviter" je odluku američkog predsednika Donalda Trampa da ograniči zaštitu društvenih mreža od zakonske odgovornosti za objavljen sadržaj nazvao reakcionarnom i političkom. Odluku su kritikovali i "Gugl" i "Fejsbuk".

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti .

Naveo je da je "bez presedana u američkoj istoriji da tako mali broj korporacija kontroliše tako veliku sferu ljudske interakcije".

"Tviter" je ocenio da je odluka predsednika SAD "reakcionarni i ispolitizovani pristup zakonu", kao i da to preti slobodi govora.

Portparol "Gugla" je rekao da će ta odluka da našteti ekonomiji SAD, dok iz "Fejsbuka" ističu da će to ohrabriti platforme da cenzurišu sve za šta može da se čini da će nekoga uvrediti.

Tramp je izvršnu uredbu potpisao dva dana pošto je kritikovao kompaniju "Tviter" jer je pozvala korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita.

Kako Paragraf 230 štiti društvene mreže

Kompanije poput "Tvitera" i "Fejsbuka" imaju zaštitu od odgovornosti po Paragrafu 230 Zakona o komunikacijama jer se tretiraju kao "platforme" a ne "izdavači" koji mogu da se suoče sa tužbom zbog sadržaja.

Društvene mreže prema ovom Paragrafu generalno nisu odgovorne za sadržaj koji objavljuju korisnici, ali mogu da uklone sadržaj ako je neprikladan, nasilan ili uznemirujući.

Prema Trampovoj uredbi, pravo zakonskog imuniteta ne bi moglo da se primeni u slučajevima kada društvene mreže unesu izmene u objave svojih korisnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.