KORONA JE BIOLOŠKO ORUŽJE IZ LABORATORIJE PUŠTENO PREKO 5G MREŽE: Ovo su najjače teorije vezane za virus!
Prema rečima boraca protiv 5G mreže, prvi grad u kom je “lansirana” ova mreža je upravo Vuhan, Foto: EPA/STR

zona sumraka

KORONA JE BIOLOŠKO ORUŽJE IZ LABORATORIJE PUŠTENO PREKO 5G MREŽE: Ovo su najjače teorije vezane za virus!

Evo nekoliko najviralnijih

Objavljeno: 16:50h

Svet se nalazi u stanju šoka od kada se dogodio izbijanje koronavirusa.

Uprkos tome što je grad Vuhan, epicentar izbijanja, uveo karantin, a letovi za Kinu obustavljeni, virus je brzo uspeo da pređe međunarodne granice.

U međuvremenu su “šuškanja” o mogućem uzroku pojave ovog virusa sve glasnija. Skeptici nagađaju, te se na Internetu pojavilo dosta teorija zavera o korona virusu.

Evo nekoliko najviralnijih.

Da li je korona biološko oružje?

Svakako jedna od najzastupljenijih teorija zavere o korona virusu je to da je reč o biološkom oružju. Prema navodima ET Prime-a, grupa kineskih naučnika koji rade u Kanadi, optuženi su za špijunažu i lišeni pristupa kanadskoj Nacionalnoj laboratoriji za mikrobiologiju, za koju, opet, kruže glasine da je mesto na kom se istražuju neki od najsmrtonosnijih patogena.

Cela ova situacija bacila je svetlo na program biološkog oružja drugih zemalja, uključujući Kinu. Dr Frensis Bojl, tvorac zakona o biološkom oružju tvrdi da je ”korona virus ofanzivno oružje za biološko ratovanje sa DNK inžinjeringom.

Opet, tvrdnje da je korona bio-oružje nisu obrazložene.

Pušten iz laboratorije?

Naučnici nisu uspeli da utvrde poreklo COVID-19, ali spekuliše se da je virus nastao na pijaci morskih plodova. To je potkrijepljeno izveštajima kineskih zdravstvenih vlasti i Svetske zdravstvene organizacije koji kažu da je „većina“ slučajeva imala veze sa pijacom morskih plodova, zatvorenom 1. januara.

Skeptici po forumima, međutim, dele sumnje da je poreklo virusa zapravo laboratorijsko – iz Vuhana, Instituta za virusologiju, u kom je smeštena jedina kineska laboratorija za biološku bezbednost.

Prva istaknuta ličnost koja je javno izašla i podržala ovu teoriju bio je američki senator Tom Koton, koji se pojavio na Foks njuzu, i izneo stav da bi virus zaista mogao da potiče iz laboratorije. Nekoliko “internet komentatora” takođe tvrdi da se radilo o pokušaju kontrole kineskog stanovništva.

Međutim, tvrdnje su neutemeljene.

Kriva je 5G mreža!

Jedna od poslednjih, ali ništa manje zastupljenih teorija je i ta da je za izbijanje pandemije korona virusa kriva 5G mreža, odnosno njeno uvođenje. Zastupnici ove teorije govore da elektrifikacija sveta koja traje od početka 20. veka ima za posledicu nastanak velikih virusnih pandemija.

Prema rečima boraca protiv 5G mreže, prvi grad u kom je “lansirana” ova mreža je upravo Vuhan.

Na Internetu je raširen pokret “Stop 5G”, koji ukazuje na sve navodne negativne aspetke ove mreže po ljudsko zdravlje i psihu.

Video u kom se izbijanje pandemije COVID-19 dovodi u vezu sa 5G mrežom i u kom su

hronološki nabrojane epidemije i povezivane sa pojadiničnim novim oblicima elektrifikacije, je na Internetu za svega nekoliko dana pogledalo nekoliko miliona ljudi. Ubrzo je skinut sa FB, a nakon toga je i Facebook izašao sa saopštenjem o novim pravilima kojima pokušava da suzbije lažne vesti o korona virusu.

Korona nije opasna!

Skeptici su skoro svuda. Kada se pojavila vest o korona virusu u Kini, po društvenim mrežama je počelo optuživanje medija za nepotrebno stvaranje panike.

Forumaši i dežurni “komentatori” na blogovima i društvenim mrežama su počeli da analiziraju posledice SARS-a iz 2003. godine i aktuelne pandemije.

Neki naučnici su tvrdili da što je zaraznost virusom veća, njegova smrtnost je manja, odnosno da visoko-zarazni virusi imaju manju stopu smrtnosti.

Tako su se širom Interneta počele upoređivati stope smrtnosti. Korona sa oko 3 procenta, a SARS sa čak 9,6%.

Zatim su krenule teorije o mogućim ekonomskim i drugim razlozima za širenje panike, potkovane argumentom da “nije strašno kao što predstavljaju mediji”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.