ČETVORO DECE JE NESTALO U SNEŽNOJ MEĆAVI: Mališani su uspeli da PREŽIVE jer su imali GENIJALNU IDEJU (VIDEO)
Preživeli su veliku hladnoću, Foto: Printscreen/CNN

Neverovatne priče

ČETVORO DECE JE NESTALO U SNEŽNOJ MEĆAVI: Mališani su uspeli da PREŽIVE jer su imali GENIJALNU IDEJU (VIDEO)

Itan Kamil (7), i njegovi rođaci Kristofer Džonson (14), Frenk Džonson (8) i Trej Kamil (2) nestali su prošle nedelje tokom snežne mećave u Aljasci

Objavljeno:

Sedmogodišnji dečak, koji je sa svojim rođacima nestao u mećavi, preživeo je zahvaljujući tome što su iskopali rupu u snegu.

Itan Kamil (7), i njegovi rođaci Kristofer Džonson (14), Frenk Džonson (8) i Trej Kamil (2) nestali su prošle nedelje tokom snežne mećave u Aljasci.

Proveli su noć zajedno pre nego što su sledećeg dana pronađeni skoro 32km dalje od sela Nunam Ikva na zapadnoj obali Aljaske.

Itan se, boraveći u bolničkom krevetu Aljaska Nejtiv Medicinskog Centra prisetio kako su on i njegovi rođaci pokušali da prežive. Njegova majka je rekla da je fokus bio da se zaštiti Trej.

"Prvo smo pokušali da nađemo put kući, a onda nas je uhvatila hladnoća" rekao je prošle nedelje Itan za KTVA, medijskog partnera CNN-a.

"Pokušali smo da iskopamo rupu i zaspali tamo" rekao je Itan dok je bio u bolnici, gde se lečio od promrzlina na prstima.

Itanova majka Iren, rekla je da je najstariji Kristofer želeo da zadrži dvogodišnjaka u rupi kako bi ga zaštitili. Zato se Itan pomerio kako bi napravio mesto za bebu.

"Rođaci su pokušali da zaštite bebu do samog kraja", rekla je Iren.

"Oni su žrtvovali svoje zdravlje, dali su sve od sebe, kako bi bili sigurni da će Trej preživeti", rekla je ona.

Iako su njih četvorica bili dobro obučeni, ipak je bilo razloga za brigu, saopštili su nadležni.

Itanova majka se prisetila "ljudi koji su radosno uzvikivali i aplaudirali" nakon njihovog spasavanja.

Kristofer je poslat na lečenje u Medicinski centar na Aljasci u Providensu. Njegova braća, Frenk i Trej, pušteni su kući, saopštava KTVA.

"Oni su moje najdraže.Ne želim da bilo ko prođe što su oni prošli", rekla je Kamilova u izjavi za ovu TV stanicu.

Pričala je kako se nekoliko puta u toku noći budila i zagledala se u Itana "ne bi li bila sigurna kako je on zaista tu".

Itan je sedeo uspravljen u svom bolničkom krevetu u bolnici u Enkoridžu.Ispred njega su bile figurice Ajron Mena i plišani meda.

Svojim bandažiranim rukama držao je avion, koji leti od nekog samo njemu znanog mesta, slećući i polećući iznova i iznova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.