PRED KAMEROM JE PROBALA OVU BILJKU DA POKAŽE KAKO JE ZDRAVA: Ubrzo su se lekari borili za njen život (VIDEO)
Otrovala se, Foto: Youtube printscreen

NIJE ZNALA ŠTA JEDE

PRED KAMEROM JE PROBALA OVU BILJKU DA POKAŽE KAKO JE ZDRAVA: Ubrzo su se lekari borili za njen život (VIDEO)

Žena poznata kao gospođa Žang snimala je video prilog o dobrobitima te biljke te je pritom odgrizla velik komad onog za što se kasnije ispostavilo da je biljka Agava americana

Objavljeno:

Snimanje videa i pisanje blogova o zdravoj ishrani i superhrani rastuće je tržište s puno novca u igri, a ko bi rekao da može biti i opasno?

Upravo je to pokazao nedavni primer vlogerke koja se slučajno otrovala pred kamerama dok je jela biljku za koju je mislila da je aloe vera.

Žena poznata kao gospođa Žang snimala je video prilog o dobrobitima te biljke te je pritom odgrizla velik komad onog za što se kasnije ispostavilo da je biljka Agava americana.

U videu je izgovorila rečenicu 'ovo je sjajno', no ubrzo nakon toga je primetila kako nešto nije u redu. Osećala je trnce u jeziku, grlo joj je počelo žariti te je bila prisiljena brzo da potraži pomoć u bolnici, piše IFL Science.

Nakon što je progutala komadić biljke, gđa. Žang je primetila izrazito gorak ukus, no stoički se pravila kako se ništa ne događa na videu, a po njegovom završetku je pojurila u bolnicu.

Tamo su je primili zbog brojnih simptoma, ponajpre opekotina i otvorenih rana u ustima, kao i mučnine. Nakon što su joj ispumpali želudac, stanje joj se stabilizovalo.

Navodne dobrobiti aloe vere nisu naučno sasvim jasne, a ona navodno liječi kožne bolesti i umiruje probavne probleme.

'Nema dovoljno dokaza koji bi pokazali je li aloe vera korisna u većini svrha u koje ih ljudi koriste' prema Nacionalnom centru za komplementarno i integrativno zdravlje.

Agave americana uzgaja se u Meksiku i Severnoj Americi, a obično je nazivamo američkom aloom zbog sličnosti s Aloe verom. Često se koristi kao ukrasna biljka, iako je otrovna.

Agave americana ima nekoliko toksičnih spojeva, od kojih nisu svi pozitivno identifikovani, kažu na Univerzitetu Kornel.

- Sadrži neverovatno nadražujuće rafide kalcijevog oksalata (mikroskopski bodeži kristalnog oksalata) kao i neka druga stvarno iritantna ulja u soku - naveli su.

Iako videozapis nije uspeo da dokaže zdravstvene koristi Aloe vere kako je planirano, uspeo je da pokaže opasnost od konzumiranja biljaka, ako niste potpuno sigurni što jedete.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.