AUSTRALIJSKI VATROGASAC STRADAO JE U POŽARU: Njegova čerkica je na sahrani uradila nešto zbog čega je svet ućutao
Sahrana australijskog dobrovoljnog vatrogasca Endrua O'Dvajera (36), Foto: Pritnscreen

pretužno

AUSTRALIJSKI VATROGASAC STRADAO JE U POŽARU: Njegova čerkica je na sahrani uradila nešto zbog čega je svet ućutao

Ćerkica Šarlot dotakla je telo svog oca i pozdravila se sa njim noseći njegovu kacigu na glavi i medalju zakačenu za haljinu

Objavljeno:

Sahrana australijskog dobrovoljnog vatrogasca Endrua O'Dvajera (36) u ponedeljak je rasplakao mnoge. Bio je dobrovoljni vatrogasac koji je gasio požare u Australiji od samih njihovih početaka.

Umro je od posledica povreda kada se njegov vatrogasni kamion zabio u drvo usred vatre i prevrnuo u jarak dok su kretali na zgarište velikog požara jugozapadno od Sidneja.

Endru O'Dvajer (36) poginuo je zajedno sa svojim kolegom Džefrijem Ketonom (32) koji je takođe bio otac malog dečaka. Ostao je upamćen kao nesebičan otac sa velikom ljubavi prema svojoj brigadi.

Njegov je otac rekao da je njegov sin bio divan i dobar mladić koji je pronašao drugu porodicu kad se pridružio "Ruralnoj vatrogasnoj službi" (RFS), a svojim je najvećim dostignućem smatrao svoju 19-mesečnu ćerku Šarlot.

Kapetan brigade, Daren Nation rekao je kako je mladi otac voleo da bude mentor i trener.

- Ljubav koju je imao prema našem vatrogasnom domu bila je gusta kao i krv koja mu je tekla kroz vene - rekao je Nejšn, prenosi ABC News.

Posthumno mu je dodeljena Poverenička pohvala za izvanrednu službu i hrabrost - najviše priznanje koje se može dati vatrogascima NSW-a.

Ćerkica Šarlot dotakla je telo svog oca i pozdravila se sa njim noseći njegovu kacigu na glavi i medalju zakačenu za haljinu. Šarlotina hrabrost bila je dovoljna da poverenik RFS-a Šejn Ficsimons zaplače.

- Šarlot bi trebalo da zna da je njen otac nesebičan i poseban čovek, koji je otišao samo zato što je bio heroj - rekao je u prepunoj crkvi.

Stotine volontera RFS-a stavili su ruke na srce i pružili počasnu stražu dok su iznosili telo O'Dvajera prema groblju.

Dok je povorka kretala prema groblju, maorski pripadnici RFS-a improvizovali su "haku", tradicionalni ples, u čast kolege heroja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.