RADNICI FORDA OTKRILI KAKO SU PREVARILI MILIONE KUPACA: Proverite odmah da li ste među njima!
Ford, Foto: Printscreen/jutjub

otkrili sve

RADNICI FORDA OTKRILI KAKO SU PREVARILI MILIONE KUPACA: Proverite odmah da li ste među njima!

Radnici američkog giganta Forda otkrili su kako je njihova kompanija prevarila na milione kupaca

Objavljeno:

Naime, Ford je nedavno optužen da je svesno prodavao automobile sa problematičnim menjačem.

"Znali smo njihovu tajnu, ali smo ćutali i ništa nismo učinili po tom pitanju", potvrdila su sedmorica radnika Forda koja su radila na razvoju modela automobila Fiesta i Focus.

Uprkos brojnim kritikama, Ford je nastavio da prodaje automobile sa svojim šestostepenim DCT menjačem iako su u kompaniji bili svesni da problemi nisu otklonjeni.

Neosporno je utvrđeno da DPS-6 sa softverom iz 2011. može da otkaže i automobil izgubi snagu pri kretanju velikom brzinom na autoputu.

"Ruke su nam prljave. Osećamo se grozno", rekao je jedan od inženjera, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je igrao ključnu ulogu u sklapanju i proveri spornih automobila.

Kad su ga pitali da li je kompanija ignorisala upozorenja svojih stručnjaka na neispravnost pojedinih menjača, zaposleni u Fordu je potvrdio da su "vozila bila ispravna kad su ih doneli na testiranje, ali su tokom probne vožnje i nakon hiljada pređenih kilometara bili svesni da nešto nije u redu".

"Rečeno nam je: 'Ništa ne proveravajte'. Dobili smo čudna naređenja. Nakon toga, ako postavljate pitanja, optuženi ste za pobunu. Neke su kolege čak i pokušale da nešto učine, ali bezuspešno, a većini su ruke bile vezane. Ipak, bili smo svesni kako će takvi menjači izazvati mehaničku katastrofu".

Mislio je na DPS-6 menjač s dvostrukom spojkom zvanom PowerShift, koja je upotrebljena u dva miliona automobila Focus i Fiesta prodanih ove decenije, što je postalo predmet masovnih parnica i savezne istrage za prevaru, prenosi Index, a piše Yahoo News.

U julu 2018. porota u Los Anđelesu je dodelila odštetu od 554.000 dolara vlasniku koji je optužio Ford da mu je "na prevaru prodao Focus s DPS-6, uprkos tome što je znao da se ne može popraviti".

Drugim rečima, Ford Motor Company je prevario kupca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.