TAJNE IZ MELANIJINE I TRAMPOVE SPAVAĆE SOBE: Nova knjiga otkrila PRAVU ULOGU koju Prva dama igra u Beloj kući!
Tajnovita Melanija Tramp, Foto: EPA/JIM LO SCALZO

free melania

TAJNE IZ MELANIJINE I TRAMPOVE SPAVAĆE SOBE: Nova knjiga otkrila PRAVU ULOGU koju Prva dama igra u Beloj kući!

I danas, nakon tri godine mandata, i dalje se smatra jednom od najtajanstvenijih, tihih i opreznih dama koje je SAD imao

Objavljeno:

Prva dama Melanija Tramp, poput onih pre nje, borila se s ulogom eksponirane supruge američkog predsednika i privatne žene koja iza nje stoji.

I danas, nakon tri godine mandata, i dalje se smatra jednom od najtajanstvenijih, tihih i opreznih dama koje je SAD imao. Uprkos činjenici da je njen muž Donald gotovo reality zvezda kojem jutro ne može proći da ne objavi barem tvit, Melanija se morala boriti protiv javnog mišljenja da je izolovana, čak i "zarobljena" u Beloj kući, kao što to dokazuje popularni hashtag #FreeMelania, iz kojeg je nastao čak i meme.

Ono što je Melanija dokazala je da se zna "skockati za kamere", koristiti tišinu u svoju koristi i gurati napred kao žena jednog od najkontroverznijih predsednika u američkoj istoriji. Bljeskovi njene nezavisnosti i vlastitog mišljenja takođe su istaknuli kako ona ne želi oslobađanje bilo kakve vrste. Pojedinosti o onome što se događalo iza kulisa raznih osporavanih događaja sada su dostupni u javnosti u knjizi "Free, Melania: The Unauthorized Biography".

Melanija navodno zna ko je objavio njene golišave fotografije iz rane karijere fotomodela, piše u biografiji. Naime, sumnjivac je Rodžer Ston, dugogodišnji savetnik i saradnik Donalda Trampa. Autor navodi kako Melania odbija da veruje da je njen suprug imao prste u tome. Fotografije iz 1996. godine, koje su objavljene u jednom francuskom časopisu godinu dana kasnije, su nekako našle put do New York Posta 30. jula 2016. godine, tri meseca pre dana izbora, u trenutku kada se Donald bavio sa svađom porodicom američkog vojnika ubijenog u Iraku 2004.

U to vreme Ston nije imao službenu ulogu u Trampovoj kampanji, koju je napustio u avgustu 2015. No, ostao je blizak Trampu, a veruje se kako je sve inscenirano kako bi se odvratila pažnja javnosti od pitanja iračkog vojnika. Šta bi mu moglo bolje poslužiti nego skandal kakav Amerika obožava - seksi fotografije njegove supruge, koje zapravo idu njemu u prilog?

Autorka Kejt Benet u njoj je otkrila kako Melanija Tramp zaista ima vlastitu i zasebnu spavaću sobu u rezidenciji Bele kuće, zajedno s mnogim drugim pothvatima i anegdotama o Trampu, koji je uprkos sveprisutnosti u javnosti ostao nedokučiv lik. Njeni najdosadniji trenuci otkrivaju nagoveštaje njene ličnosti - kao što je bio odmak ruke od supruga u Tel Avivu, koji je zapravo ekspresija njenog izrazitog besa. Ili pak guranje laktom prema Trampu na Trumanovom balkonu za Uskrs, kada je predsednik "bio glup i stavio ruku preko srca za vreme puštanja nacionalne himne", prenosi CNN.

Melanija je koristila i modu, kultivirajući izgled kojim je izražavala jasan stil, sklonost kaputićima i haljinama sličnim oklopu, s pojačanim ramenima, pojasevima do struka, u bojama od mornarske plave i ružičaste do vojno zelene.

Što se tiče njene vlastite spavaće sobe, Benet je otkrila kako je rezidencija predsedničkog para ogromna te iznosi oko 2500 kvadrata samo životnog prostora za njih, no njihova sloboda u njoj je ograničena. Naime, bez dopuštenja agenata Tajne službe oni ne smeju otvoriti ni prozor, ne mogu prošetati travnjakom bez da se taj deo "zatvori i osigura", a čak je i temperatura regulisana od strane sigurnosnih službi. To praktički znači da Melanija ne može ni prilagoditi si termostat kako joj odgovara.

Stoga je jedina stvar na koju Prva dama može uticati njen vlastiti prostor za spavanje, a izvori otkrivaju kako ona preferira samoću te ne samo da s Donaldom ne spava u istoj sobi, već i na odvojenom spratu. Čini se kako lepa Slovenka time pruža otpor svom mužu, budući da je navodno upravo ona ta koja to odbija.

Izvor koji je dao intervju za US Weekly rekao je: "oni svugde imaju odvojene sobe. Nikad ne provode noć zajedno, baš nikad.

Melanija je puno moćnija nego se misli, smatra Benet, koja to potkrepljuje primerom u kojem je starija savetnica za sigurnost Mira Rikardel pokušala da utiče na Melanijino osoblje tokom njenog puta u Afriku. Budući da predsednik nije reagovao, Prva je dama jednostavno i bez presedana dala izjavu "Stav Knacelarije prve dame je kako ona (Rikardel) više ne zaslužuje čast služenja u Beloj kući". Isti dan je otpuštena.

Tramp se, prema izvorima bliskim paru, često pouzdaje u mišljenje supruge, kako u političkom, tako i u načinu na koji upravlja svojim osobljem. Gde god se nalazi, s Melanijom na telefon razgovara više puta na dan, prenoseći joj događaje i konsultujući se. Uticajna je očito i u Istočnom krilu Bele kuće, gde je otpustila glavnu službenicu koju je prethodno zaposlila Mišel Obama.

Nakon svog govora na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koji je uključivao delove iz govora Mišel Obama, Melanija Tramp je bila van sebe. Naime, znala je da je ispala glupa i opterećivala se krivicom što nije više pazila. Govor je napisao radnik Tramp organizacije koji očito nije mislio da će neko prepoznati krađu rečenica izgovorenih osam godina ranije. Ne samo da se Melanija osećala osramoćeno, osećala je da je izneverila svog supruga, koji je od nje očekivao senzacionalni govor. Istina je zapravo bila da je Donald izneverio nju, budući da se nije pobrinuo za proveravanje sadržaja govora kojeg je pisala treća strana, njegov radnik.

Kad je reč o igrama moći, ključni uticaj supružnika je činjenica da su prvo lice kojeg predsednik ujutro vidi, a često i poslednje uveče pre spavanja. Razumljivo je da predsednici svoje probleme povere supružnicima koji mogu pružiti neki savet i zbog toga je uloga prve dame neverovatno bitna. Međutim, u Trampovoj Beloj kući stvari ne stoje tako.

CNN-ova saradnica Anđela Raj implicira da se Ivanka "igra Prve dame", a nemački je ministar spoljnih poslova Sigmar Gabriel postao je najistaknutiji svetski političar koji je kriitikovao ulogu Ivanke Tramp u administraciji njenog oca, učinivši to nakon njene posete Berlinu u sklopu samita W20.

foto: EPA/STRINGER

U izjavi koju je dao za nemačku medijsku kuću Funke, Gabriel je opisao Ivankinu savetodavnu ulogu njenom ocu Donaldu Trampu kao "čisti nepotizam". Iako je zvančinik Bele kuće rekao da Ivanka i Melanija imaju korektan odnos te se međusobno podržavaju, upućeni izvori otkrivaju kako je upravo njihov odnos bio "čest izvor drame" u porodici.

"Princess royal" je nadimak koji se sve češće čuje iz usta ljudi bliskih Trampovima, a otkriva negodovanje povlasticama i tretmanu koji Ivanka dobiva na političkoj međunarodnoj sceni, iako to svojim političkim radom, odlukama i angažmanom nije niti zaslužila, niti je izabrani predstavnik američkog naroda.

Trampovi su doista razmišljali od nabavljanju porodičnog psa za Belu kući, iako Donald nije baš ljubitelj kućnih ljubimaca, no time je hteo udovoljiti Melaniju i njihovom sinu. Melanija je istraživala razne pasmine, no na kraju se odlučila protiv tog poteza, iako postoji već 30-godišnja tradicija da predednički par ima i "prvog psa".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.