KADA DOBIJE MENSTRUACIJU, OVOJ DEVOJČICI ĆE SE DOGODITI NEŠTO STRAŠNO: Njen otac vodi TRKU S VREMENOM da je spasi
Zakuru čeka loša sudbina, Foto: Daily Mail printscreen

užasni običaji

KADA DOBIJE MENSTRUACIJU, OVOJ DEVOJČICI ĆE SE DOGODITI NEŠTO STRAŠNO: Njen otac vodi TRKU S VREMENOM da je spasi

Zakura, koja sada ima osam godina, ima podršku svog oca koji želi da njegova ćerka izbegne unapred određenu žensku sudbinu u tradicionalnom i delimično nomadskom društvu

Objavljeno:

Mlada beduinska devojčica koja želi da postane lekarka suočena je sa trkom protiv vremena kako bi izbegla da je prodaju radi braka, i to za 50 ovaca, ubrzo nakon što dobije prvu menstruaciju.

Zakura, koja sada ima osam godina, ima podršku svog oca koji želi da njegova ćerka izbegne unapred određenu žensku sudbinu u tradicionalnom i delimično nomadskom društvu, u dolini Vadi Kelt na izraelsko-palestinskoj granici - ali to možda nije dovoljno .

Mladi moskovski producent dokumentarnih filmova sada traži podršku kolega iz Velike Britanije da ispriča priču ove devojčice.

Režiser Ivan Vdovin (28) rekao je za MailOnlinea da otac devojčice, Arafat, veruje da je ona 'deo velikog sveta' i da zaista može imati širi horizont . Međutim, njegova zajednica ga pritiska da ispuni običaje oko budućnosti njegove ćerke.

Već postoji „kandidat“ za supruga - Omar, njen rođak, četrnaestogodišnji pastir, ali će se možda izvršiti pritisak da je oženi i mnogo starijim muškarcem, kojem bi možda bila druga žena.

Vdovin je devojčici pomogao da pohađa školu.

- Kada smo je pitali šta želi da bude kada poraste, ona je samopouzdano rekla lekar - rekao je Vdovin.

- Za sada ovo zvuči nerealno, jer je medicinsko obrazovanje među najskupljima u Izraelu i Palestini - ali to je njen san.

Kako odrasta, ona je „rođena vođa, hrabro orkestrirajući malu grupu dece u svom beduinskom naselju“, dok je u školi „tiha i mirna“, i brzo uči.

- Ona je još dete i još nema prepreka. Ona može razgovarati s kim god želi. Ali moja komunikacija sa njom moguća je samo sada, dok je ona dete, a ne potencijalna mladea. Za tri ili četiri godine Zakuri će biti zabranjeno da razgovara sa mnom i drugim ljudima. Kazna može biti bilo šta, čak i ubistvo.- upozorava reditelj.

Zakurin otac - koji je Vdovinov vodič- ponudio je Rusu šansu da odvede njegovu ćerku i odgaja je u Moskvi, pa čak i da je oženi kad bude napunila 12 godina, što je producent dokumentarnih filmova uljudno odbio.

Ali, ponudio im je da o njima napravi film, nadajući se da će tako spasiti devojčicu od užasne sudbine da postane nečije vlasništvo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.