NIKADA NISU ŽELELE DA IH RAZDVOJE: Ovako izgleda život SIJAMSKIH BLIZNAKINJA koje idu na posao i voze auto!
Ebi i Britani, Foto: Facebook printscreen

neverovatna priča

NIKADA NISU ŽELELE DA IH RAZDVOJE: Ovako izgleda život SIJAMSKIH BLIZNAKINJA koje idu na posao i voze auto!

Svaka bliznakinja kontroliše svoju polovinu tela. Ne osećaju dodir na suprotnoj strani tela - Ebi ne oseća kada se Britani rukuje s nekim

Objavljeno:

Eni i Britani Hensel rođene su 7. marta 1990. godine u Minesoti.

Sve do porođaja lekari su bili uvereni da njihova mama čeka samo jednu devojčicu - ultrazvuk nije pokazivao nikakav problem.

Tokom porođaja babica se u jednom trenutku uspaničila, a majci je bilo jasno da se nešto loše događa.

Rodila je sijamske blizankinje. Bile su na ivici smrti. Prema statistikama, od 30 miliona sijamskih blizanaca, samo jedni ostaju živi. Unutrašnji organi drugog deteta najčešće otkažu 24 sata nakon porođaja. Međutim, usprkos lošim prognozama, obe devojčice dočekale su prvi rođendan.

Opcija razdvajanja nije dolazila u obzir jer bi jedna morala da umre. Kako su devojčice rasle odbijale su razdvajanje. Toliko su navikle stalno biti zajedno da nisu mogle zamisliti drugačiji život.

Neobične devojke imaju dve glave, dve ruke i dve noge, ali dve kičme, tri plućna krila, jednu jetru, dva trbuha, tri bubrega.

Dele kardiovaskularni sistem i genitalije. Njihova anatomija je toliko komplikovana da lekarima nije jasno kako tako dobro funkcionišu.

Svaka bliznakinja kontroliše svoju polovinu tela. Ne osećaju dodir na suprotnoj strani tela - Ebi ne oseća kada se Britani rukuje s nekim.

Dok su još bile male, naučile su da sinhronišu svoje pokrete. Tako su uspele naučiti svirati klavir, plivati, voziti bicikl i baviti se sportovima.

Uspele su čak dobiti i vozačku dozvolu. Ebi kontroliše pedale, a Britani pazi na znakove i semafore.

foto: Facebook printscreen

Naučnici veruju da ove devojke imaju neurone koje nema nijedno drugo ljudsko telo. One jedna drugoj čitaju misli i dovršavaju rečenice. Tela i umovi savršeno su im sinhronizovani - kada Ebi želi piti vodu i Britani je žedna.

Britani je dobra u društvenim naukama, a Ebi odlično ide matematika te su uspele završiti fakultete.

Nedavno su se zaposlile u školi - Ebi predaje matematiku i fiziku, a Britani književnost i istoriju. Svaka dobija svoju platu, a rade pola radnog vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.