RODILA BLIZANCE PRERANO, JEDNA BEBA JE BILA NA IVICI SMRTI: Kada su pored nje stavili BRATA, dogodilo se ČUDO!
Izlečio je svog brata, Foto: Facebook / Hannah Zimunya

moć bratske ljubavi

RODILA BLIZANCE PRERANO, JEDNA BEBA JE BILA NA IVICI SMRTI: Kada su pored nje stavili BRATA, dogodilo se ČUDO!

Maleni je u bolnici proveo ukupno sedam meseci pre nego se napokon pridružio svojoj velikoj porodici

Objavljeno:

Maleni Dilan i Deiniol iz Velike Britanije napunili su nedavno godinu dana, a medijsku pažnju privukli su prošle godine.

Rodili su se prerano, u 25 nedelji trudnoće. Dilan je težio malo više od 900 grama, a njegov brat Deiniol oko 850.

Njihova majka Hana Zimunja (28) i otac Ćavi (40), koji su u tom trenutku imala još troje dece kod kuće, probledila su kada su im lekari rekli neka se pripreme na najgore. Pluća su bebama bila toliko nerazvijena da su hitno bili prebačeni na odeljenje intenzivne neonatalne nege u bolnicu Royal Bolton.

Tamo su ih spojili na aparate za disanje i umotali u posebne plastične vrećice kako bi stvorili toplinu i vlagu nalik uslovima u majčinom trbuhu.

Nakon 14 nedelja provedenih u bolnici Dilanovo stanje se počelo poboljšavati i lekari su rekli roditeljima da ga mogu povesti kući. Ali, Deiniol je i dalje disao pomoću aparata i sve je više propadao nakon što su ga odvojili od brata.

Lekari su organizovali sve da Dilan ode kući, a roditeljima su rekli kako bi bilo dobro da se oproste od malenog Deiniola jer nema puno šansi za preživljavanje. Međutim, samo pet minuta nakon što su Dilana stavili do onemoćalog brata u inkubator, dogodilo se čudo. Nivo kiseonika mu se povećavao, a stanje mu se počelo dramatično popravljati.

Otišli su sa Dilanom kući i dogovorili sa lekarima da će ovakvo druženje ponoviti opet za dva dana. Nakon što je ponovo proveo neko vreme uz brata u inkubatoru, Deiniolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno disati. Majka Hana smatra da je Dilan svojom blizinom i dodirom spasio život bratu blizancu.

- Nismo to očekivali, kao ni lekari niti medicinske sestre. To je zaista čudo. Svojim zagrljajem mu je spasio život. Bilo je to fantastično posmatrati, kao da nam svima žele reći kako ih nikada nismo trebali razdvajati. Ta veza između blizanaca zaista postoji - rekla je presrećna majka i dodala da su prošlog meseca napunili godinu dana.

Maleni je u bolnici proveo ukupno sedam meseci pre nego se napokon pridružio svojoj velikoj porodici. Još uvek dobija kiseonik, ali postupno mu smanjuju dozu kako mu pluća postaju sve jača.

Ne postoji naučno objašnjenje za tako naglo i neočekivano poboljšanje zdravstvenog stanja, no poznato je da dodir pomaže, bilo roditeljski, bilo braće i sestara. Takođe, mnogi roditelji blizanaca veruju u tzv. spasilački zagrljaj blizanaca, prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.