USPELI DA POBEGNU SA SUDA TOKOM SASLUŠANJA: Izboli jednog radnika! Tražili ih 3 DANA, završilo se TRAGIČNO (VIDEO)
Amerikanac pobegao sa suda, Foto: Youtube printscreen

bekstvo amerikanca

USPELI DA POBEGNU SA SUDA TOKOM SASLUŠANJA: Izboli jednog radnika! Tražili ih 3 DANA, završilo se TRAGIČNO (VIDEO)

Par je uspeo da pobegne iz suda koristeći nož i pištolj koji im je pružio treći čovek, koji se nalazio na sudu zbog nepovezanih optužbi za drogu

Objavljeno:

Američki muškarac je u komi na Tajlandu, nakon što se dramatično oslobodio policijskog pritvora, a zatim pucao sebi u glavu, kako navode vlasti.

U ponedeljak, Bart Alen Helmus (39) iz Kentakija i njegova tajlandska devojka Sirinapa Visetrit, stara 30 godina, bili su na sudu u gradu Pataia optuženi za trgovinu metamfetamina i nošenje pištolja, saopštila je tajlandska policija.

Na Tajlandu, za trgovinu teškim drogama - kao što su heroin i metamfetamin - može da se dobije kazna doživotnog zatvora ili smrt.

Par je uspeo da pobegne iz suda koristeći nož i pištolj koji im je pružio treći čovek, koji se nalazio na sudu zbog nepovezanih optužbi za drogu, rekao je generalni komesar kraljevske tajlandske policije Čakthip Čaijinda.

Tokom bekstva, Helmus je navodno izbo sudskog službenika koji se leči od teških povreda.

Par i treći muškarac, 40-godišnji tajlandski reprezentativac Ton Nintet, nakon toga su pobegli u automobilu, prema podacima policije. Par je planirao da pobegne u susednu Kambodžu, udaljenu više od 200 kilometara, saopštila je policija.

Nakon bekstva, tajlandska policija pokrenula je trodnevnu poteru i izdala nalog za hapšenje bračnog para i Ninteta.

U sredu je policija uhvatila Ninteta u jugoistočnoj provinciji Sa Kaeo, koja graniči sa Kambodžom. Kasnije tog popodneva, policija je pronašla Helmus i Visetrit kako se kriju u ruralnom području u istoj provinciji.

Policija je saopštila da je Helmus pucao sebi u glavu. On se nalazi u bolnici Sa Kaeo u komi, dok je Visetrit takođe u bolnici.

Prema Čaijindi, trojica osumnjičenih, Helmus, Visetrit i Ninthet, isplanirali su svoj plan bekstva nakon što su se sastali tokom svojih sudskih pojavljivanja. Desetorica Nintetove porodice i prijatelji navodno su pomogli triu da pobegne koristeći pet različitih automobila za beg.

Svih 10 osoba uhapšeno je zbog pomaganja trojki u begu, a trebali bi se pojaviti na sudu u petak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.