UČITELJICA JE PRVOG DANA DECI POSTAVILA NEOBIČAN ZADATAK: Razred je bio U SUZAMA - ovo nikada nisu doživeli (FOTO)
Karen je maštovita učiteljica, Foto: Facebook printscreen

dobra ideja

UČITELJICA JE PRVOG DANA DECI POSTAVILA NEOBIČAN ZADATAK: Razred je bio U SUZAMA - ovo nikada nisu doživeli (FOTO)

Na Fesjbuku je podelila zadatak iz aktivnosti koji je odradila sa svojim učenicima prvi dan škole

Objavljeno:

Karel Leve je učiteljica engleskog jezika u srednjoj školi u Oklahomi, a predaje već 22 godine.

Na Fesjbuku je podelila zadatak iz aktivnosti koji je odradila sa svojim učenicima prvi dan škole.

Njena objava je brzo postala viralni hit pa je u samo tri dana podeljena više od 335.000 puta.

Ono što je privuklo pažnju ljudi je nešto što svi nosimo u sebi - emocionalni teret, prenosi "24sata.hr".

Učiteljica je podelila fotografiju plastične vrećice napunjene zgužvanim papirima, a u objavi je napisala o čemu je zapravo reč.

Objavu prenosimo u celosti:

- S ovim sam započela svoju 22. godinu podučavanja u srednjoj školi. Juče je bio verovatno jedan od najznačajnijih dana koje sam ikada proživela. Isprobala sam novu aktivnost koju sam nazvala 'The Baggage Activity'. Pitala sam decu šta znači imati emocionalni teret, a oni su uglavnom rekli da su to loše stvari koje nosite na svojim ramenima.

Zamolila sam ih da na komad papira napišu šta ih muči, šta im je na duši, što ih boli itd. Na papiru ne smeju pisati imena. Zatim da zgužvaju papir i bace ga. Svako od njih je zatim trebalo da uzme komad papira i naizmenično su naglas čitali šta je njihov kolega napisao. Ja bih posle svakog pitala ko je to napisao, ako želi da kaže.

Nikada nisam bila toliko dirnuta do suza kao kada su se ova jeca otvorila i podijelila svoje probleme s razredom. Čula sam stvari kao što su samoubistvo, roditelji koji su u zatvoru, droga u porodici, ostavljeni od strane roditelja, smrt, rak, gubitak kućnih ljubimaca (jedan je rekao da je njegov skočimiš umro jer je bio debeo, a mi smo se hihotali) i tako dalje.

Deca koja su čitala bi plakala jer je ono što su čitali bilo teško. Učenik koji je to podelio (ako je odlučio da kaže da je to on) bi isto ponekad zaplakao. Bio je to emocionalno iscrpljujući dan, ali čvrsto sam uverena da će moja deca osuđivati druge malo manje, voleti malo više i opraštati malo brže.

Ova kesa visi na mojim vratima kako bi ih podsetila da svi nosimo teret. Ostavićemo ga na vratima. Kada su odlazili rekla sam im da nisu sami, da su voljeni i da jedni drugima čuvamo leđa.

Počašćena sam što sam njihova učiteljica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.