UDRUŽILI SE, PA DOBILI 26 MILIONA EVRA NA LUTRIJI: Kako je grupa POSLANIKA DOBILA PARE?
Foto: YouTube Printscreen

uboli premiju

UDRUŽILI SE, PA DOBILI 26 MILIONA EVRA NA LUTRIJI: Kako je grupa POSLANIKA DOBILA PARE?

Nije poznato koliko je tačno dobitnika, ali su svi približnog socijalnog statusa

Objavljeno:

Kada su hodnicima Poslaničkog doma brazilskog parlamenta u sredu odjeknuli prvi uzvici oduševljenja bilo je malo posle osam sati uveče. Glasanje je bilo u toku, ali je salu vrlo brzo ispunio žamor, sve dok jedan poslanik nije stao za govornicu i obavestio sve političare o radosnom razlogu: grupa zaposlenih u parlamentu upravo je osvojila 120 miliona reala (26 miliona evra) na državnoj lutriji Mega Sena, a dobitnici su svi odreda radnici Radničke partije (PT).

foto: Printscreen / Prva TV

Nije poznato koliko je tačno dobitnika, ali se zna da među njima nisu poslanici. Igrači su iz nižih redova Radničke partije - spremačice, radnici obezbeđenja i sekretarice.

Radnička partija ne samo da je najveća opoziciona partija, već važi i za primer levičarske politike i socijalističkih ideja.

- Drago mi je što su naši drugovi i drugarice dobili na lutriji - napisao je na Tviteru poslanik stranke Paulo Pimenta.

Članovi drugih partija podrugljivo su komentarisali događaj na Tviteru. Alijel Mašado iz desničarske Socijalno-liberalne partije, kojoj pripada i predsednik Žair Bolsonaro, napisao je da veruje da će Radnička partija posle ovoga promeniti politiku.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.