NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU SE PREPOLOVIO! Imao je 192 kilograma, a sada je NEPREPOZNATLJIV! (VIDEO)
Najdeblji dečak na svetu, Arija Permana (12), Foto: Pritnscreen

nećete verovati!

NAJDEBLJI DEČAK NA SVETU SE PREPOLOVIO! Imao je 192 kilograma, a sada je NEPREPOZNATLJIV! (VIDEO)

On je do skoro samo jeo i spavao, jer zbog kilograma nije mogao da obavlja svakodnevne aktivnosti

Objavljeno:

Najdeblji dečak na svetu, Arija Permana (12) iz Indonezije do pre nekoliko meseci imao je 192 kilograma. Međutim, nad njim je obavljena operacija i kilogrami nestaju “ko od šale”.

Arija je do pre godinu dana jeo samo nezdravu hranu, kupao se u malom bazenu u dvorištu, nije čak ni u školu išao, jer je hodanje bio ozbiljan izazov za njega, a takav način života doveo ga je do toga da ima 192 kilograma i “titulu” najgojaznijeg dečaka na celom svetu.

– On jede za jedan obrok ono što pojedu dve osobe. Uvek je umoran i žali se da ne može da udahne kako treba. Samo jede i spava ili se satima kupa u bazenu – rekla je jednom prilikom njegova mama za “Dejli mejl”.

Arija je ovakav način života vodio do pre godinu dana. Naime, lekar mu je jednog dana uveo ozbiljnu dijetu koja se bazira na voću i povrću, morao je svakodnevno da šeta, vežba, pliva, a nakon četiri meseca izgubio je devet kilograma.

Naravno, svi su bili ponosni na njega, ali to je i dalje daleko od težine na kojoj jedan dečak treba da bude.

Njegovi roditelji Rokajah (36) i Ade (45) i te kako su bili zabrinuti za zdravlje svog sina, pa su u razgovoru sa lekarima odlučili da bude podvrgnut operaciji koja će mu spasiti život.

Dvanaestogodišnjak je 17. aprila ove godine operisan, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mesec dana nakon operacije izmereno mu je 169 kilograma.

– Bili smo veoma zabrinuti zbog njegove težine. Čak i kada je bio na dijeti, nije izgubio mnogo kilograma. Operacija je bila jedino rešenje i nije bilo lako odlučiti se na ovaj potez. Naravno, srećni smo što je ova intervencija uspešno obavljena i nadamo se da će jednog dana imati kilograma onoliko koliko njegovi vršnjaci imaju, kao i da će imati zdrav i normalan život – rekla je njegova mama za “Stori Tender”.

Ona ističe da je Arija i dalje gladan, ali da njegov stomak jednostavno ne može više da primi onoliko hrane koliko je on unosio pre operacije. Lekari svakodnevno prate njegovo stanje, a prema njihovim procenama, Arija bi mogao da izgubi 100 kilograma za godinu dana. Iako je prošlo dva meseca, dečak je i te kako smršao, zar ne?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.