RIJALITI ZVEZDA UGROZILA ŽIVOT SVOJOJ BEBI? Dok je hranila radila je nešto NEPRIMERENO, svi su je osudili! (FOTO)
Nikol Snuki Polizi, Foto: Printscreen/ Instagram/ Nicole ''Snooki'' Polizzi

mlada mama

RIJALITI ZVEZDA UGROZILA ŽIVOT SVOJOJ BEBI? Dok je hranila radila je nešto NEPRIMERENO, svi su je osudili! (FOTO)

Uspela da obrani sebe, ali i sve iscrpljene, umorom preplavljene mame

Objavljeno:

Nikol "Snuki" Polizi nedavno je na Instagramu podelila fotografiju na kojoj hrani svoju osam nedelja staru bebu na bočicu i istovremeno pije čašu crnog vina.

I kao što je bilo i za očekivati, dobila je lavinu komentara.

Tridesetjednogodišnja "Snuki" uživala je u vlastitoj boci i glavom pridržavala bebinu bočicu i pokazala kako može raditi više stvari u isto vreme.

- Ne misliš da ne bi trebala piti alkohol dok hraniš bebu - pisali su joj na postu.

Snuki je uspela da obrani sebe, ali i sve iscrpljene, umorom preplavljene mame koje samo žele čašu vina na kraju dana.

- Nisi mama. Dopuštam sebi da popijem nekoliko čaša jednom nedeljno da budem zdrava s troje dece. Radim ono što je potrebno da očistim mleko za svoje dete - odgovorila je Snuki.

Srećom, većina komentatora izražava podršku ovoj mami.

- Došla sam videti sve glupe komentare mama! Mama sam 4 dečaka i trenutno pijem vino iz šoljice "Psići u ophodnji" - napisala je jedna.

- To je tako neprijatno kada ljudi žele komentarisati, a nemaju decu. - dodala je druga.

I dok se Snuki nižu negativni komentari, ona ovde zapravo ne radi ništa loše. Istraživanja pokazuju da je u redu povremeno popiti dok dojite. Ne zaboravimo da Snuki na fotografiji čak i ne doji, nego hrani bebu bočicom - niko ne bi trebao pretpostaviti da mama doji samo zato što ima novo dete.

foto: Printscreen/ Instagram/ Nicole ''Snooki'' Polizzi

Međutim, dok mame vode svoje rasprave, pedijatri i drugi stručnjaci ovog polja daju svoje savete.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi kako je izbegavanje alkohola najsigurnija opcija za majke dojilje. Ipak, nije poznato da umerena konzumacija alkohola, do jednoga pića na dan, šteti dojenčetu.

Osim toga, Centar dodaje kako je količina alkohola u majčinom mlieku najviša 30 do 60 minuta nakon što se alkoholno piće konzumiralo. Nedavna studija koju je objavilo Američko društvo pedijatara dokazala je da redovna konzumacija alkohola tokom dojenja negativno utiče na decu pa su preporučili majkama dojiljama da se suzdržavaju od njegova uzimanja barem dva sata pre dojenja.

I međunarodna organizacija La Leche League slaže se da dojilje smeju popiti čašu alkoholnog pića s vremena na vreme.

- Racionalna konzumacija alkohola ne treba se zabranjivati jer jako malo alkohola završi u mleku. Dakle majka može popiti malo alkohola i nastaviti da doji kao što to i inače čini - rekao je doktor Džek Njuman iz organizacije.

Takvim se objašnjenjima pridružuju i brojni drugi stručnjaci. Dok se nikako ne preporučuje dojenje i opijanje, čaša vina, čini se, ipak ne može škoditi. Osim toga, pedijatar Karlos Gonzales ističe da čak i uz tri čaše dnevno koje majka popije, dojenje je i dalje bolji izbor nego hranjenje deteta na bočicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Miss Mama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.