STVARNI NOVAC ZA VIRTUALNI SEKS: Želite odnos s lepoticom kakvu nikad nećete upoznati? Moguće je! ALI TO JE PREVARA
Ilustracija, Foto: Profimedia

egzotika

STVARNI NOVAC ZA VIRTUALNI SEKS: Želite odnos s lepoticom kakvu nikad nećete upoznati? Moguće je! ALI TO JE PREVARA

Češki fotograf Jan Sohor otkriva kako je u Kolumbiji nekoliko meseci snimao devojke koje zarađuju desetine hiljada dolara prodajom internet seksa

Objavljeno: 10:10h

Mesto radnje je Medelin, drugi najveći grad u Kolumbiji. Soba je mala, ima možda desetak kvadrata. Skromno je nameštena. Ima samo krevet, nekoliko lampi za ugođaj i poneki detalj koji prizor čini ugodnijim. U središtu kadra je zanosna devojka. Spremna je učiniti sve što nečije perverzno srce poželi, ali to, naravno, košta. Stranci, bogati biznismeni iz svetskih metropola kao i Amerikanci koji žive u prikolicama i skucali su nekoliko dolara, podjednaka su klijentela. Svi oni žele videti kako se izvija devojka s drugog kraja sveta, narediti joj šta da sa svojim telom uradi, seksualno se uzbuđivati i sve to, dakako, platiti.

Nije to ništa novo. Javna je tajna da u Rumuniji i Mađarskoj postoje čitavi gradovi, specijalizovani prostori, u kojima studentkinje i malo starije koleginice za život zarađuju “seksom” preko interneta. No, rad jednog češkog fotografa doista nas je zainteresovao.

Riječ je o Janu Sohoru, majstoru fotografije koji je odlučio da zaviri u do sad nepoznate i neistražene kutke internet pornografije, a koji je centar svog istraživanja stavio u kolumbijski Medellin. Fotografije su rezultat njegovog višemesečnog rada, a nastale su zahvaljujući Janovoj sposobnosti da se potpuno infiltrira u sistem nove, internet prostitucije. Kolumbijske devojke, objašnjava on, godinama odrastaju u društvu u kojem podjednako stasavaju strast prema visokoj tehnologiji kao i prema lepom ženskom telu. Odlučile su to da unovče.

- Kolumbija tradicionalno ima istoriju obožavanja ženske lepote. Kada se to spoji s brzorastućom tehnologijom telekomunikacija, hiljadama devojaka milenijalki koje su odrasle uz YouTube, nije čudo da je Medeljin postao jedan od centara webcam seks industrije u svijetu - kaže Jan u objašnjenju svog senzacionalnog sešna.

U velikom fotoeseju svoje je modele sasvim opravdano nazvao “digitalnim gejšama”, a one su mu velikodušno dopustile da zaviri u njihov svet.

- Hiljade mladih Kolumbijki svaki se dan ogoljuju pred strancima pomoću servisa kap što su LiveJasmin, Chaturbate ili MyFreeCams. Njihovi su klijenti pretežno iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država te su voljni platiti svoju “osobnu interakciju” s modelima. Plaćaju ih virtualnim novcem, tokenima koje kupuju putem kreditnih kartica, no devojke na kraju dana na računu imaju stvarni novac - objašnjava Jan. Iznosi procene iz 2016., a mi zaključujemo kako je brojka danas sigurno mnogo veća, da se na tržištu webcam modela godišnje okrene oko dve milijarde američkih dolara.

Jan otkriva neka od svojih zapažanja nastalih prilikom fotografisanja.

- Neke od devojaka, ne nužno većina ali važan deo, vrlo su obrazovane i inspirativne osobe koje imaju zapanjujući uvid u društvo i kulturu. Bilo mi je pravo zadovoljstvo razgovarati s njima. To su vrlo lepe žene i mogu se zamisliti kako s njima satima razgovaram o svemu, šetam gradom ili jednostavno delim svet. Da, moram priznati, mnoge od njih impresionirale su me baš kao što impresioniraju i svoje fanove - priča nam Jan.

Zanimljivo, otkriva Jan, većina devojaka pripada bogatijim kolumbijskim porodicama, ali dodaje kako samo najmanji deo njih postanu stvarne zvezde s ozbiljnim zaradama. No, čak i one “prosečne” zarade dovoljno da priušte relativno luksuzan “evro-američki” način života.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragoljub Bakić

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.