LEOPARD SE UŠUNJAO U KUĆU, I ZGRABIO BEBU KOJA JE SPAVALA SA RODITELJIMA! Niko ga nije čuo, dan posle našli UŽAS
Zver se ušunjala i odnela bebu, Foto: EPA/RONALD WITTEK

jeza U INDIJI

LEOPARD SE UŠUNJAO U KUĆU, I ZGRABIO BEBU KOJA JE SPAVALA SA RODITELJIMA! Niko ga nije čuo, dan posle našli UŽAS

Roditelji pritom nisu ni čuli zver, a tek kad su se probudili u nedelju rano ujutro shvatili su da bebe nema

Objavljeno:

Dečak star samo devet meseci smrtno je stradao nakon napada leoparda u zapadnoj Indiji, rekla je tamošnja policija, a piše Daily Mail.

Dećak, Svaraj Gurnule, je spavao u krevetu pokraj svojih roditelja u njihovom domu u selu Gadbori kad se velika mačka ušuljala u prostoriju i odvukla dete.

Roditelji pritom nisu ni čuli zver, a tek kad su se probudili u nedelju rano ujutro shvatili su da bebe nema te su odmah obavestili hitne službe.

Istog dana mrtvo dete pronađeno je gotovo dva kilometra dalje od njihovog doma.

- Leopard se prikrao u njihov dom, zgrabio dete i pobegao s njim u duboku šumu pokraj sela. Uspeli smo da pronađemo tek nekoliko unakaženih ostataka deteta dva kilometra od kuće - rekao je policajac Šarad Avare za Indo-Asian News Service.

Leopard je odneo dete
Leopard je odneo dete foto: EPA/RONALD WITTEK

Sličan iskaz za NDTV dao je i šumar Arun Gond:

- Dečačić je spavao pokraj svojih roditelja kada se leopard u sitne noćne sate verovatno ušuljao u njihovu kuću blizu šume i odvukao ga bez da je iko primetio šta se događa.

Sahrana za devetomesečnog dečačića održana je u selu istog dana. Zbog jezivog napada vlasti su promptno postavile kamere po selu u nadi da će snimiti i uhvatiti opasnu zver.

- Čistimo grmlje u neposrednoj blizini sela, a postavićemo i solarne lampe kako bismo poboljšali vidljivost, budući da je leopard očito iskoristio mrak i grmlje kako bi se neprimetno prišuljao u selo - rekao je čelnik Agencije za očuvanje šuma Rama Rao za Indian Express.

Kako navodi Daily Mail, to nije prvi put da leopardi nenadano napadnu ljude u Indiji. Tako je u aprilu ove godine leopard napao i ubio bebu koja je spavala pokraj svoje majke izvan njihovog doma u saveznoj državi Gudžarat.

U februaru je petoro ljudi povređeno nakon što je podivljali leopard napravio haos na uskim ulicama jednog sela u državi Pundžab, dok je prošle godine četvoromesečno dete zadobilo teške povrede nakon što ga je leopard zgrabio iz naručja majke koja je sedela na motociklu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.