ŠOK NA FEJSBUKU, VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Stizaće vam notifikacija kada se NEKOME SVIĐATE!
Ozbiljne promene: Mark Zakerberg, Foto: AP

NESTAĆE i PLAVA BOJA

ŠOK NA FEJSBUKU, VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Stizaće vam notifikacija kada se NEKOME SVIĐATE!

Mark Zakerberg pokušao je objasni da je plan kompanije da na prvo mesto stavi privatnost i sigurnost korisnika, a ne reklame i zaradu

Objavljeno: 20:30h

Mark Zakerberg najavio je velike promene na popularnoj društvenoj mreži u toku godišnje Fejsbukove konferenciji F8. Kako je sam itakao, ovo su možda i najveće promene do sada. Prepoznatljiva plava boja pozadine biće bela, a uvode se i brojači lajkova.

Što se tiče samog dizajna sajta, sam logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, nego kružnog, a po prvi put se menja i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bela, dok prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.

Mark Zakerberg pokušao je objasni da je plan kompanije da na prvo mesto stavi privatnost i sigurnost korisnika, a ne reklame i zaradu.

- Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika - istakao je vlasnik Fejsbuka.

Ovo su 7 najvažnijih promena na Fejsbuku:

1. Poruke koje ćemo slati putem Messengera biće end-to-end enkriptovane što znači da Fejsbuk više neće moći da vidi njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

2. Instagram će uvesti i opciju "privatnog brojača lajkova"'. Svi koji posete neki profil tako neće moći da vide broj "lajkova", a jedino će sam vlasnik naloga imati pristup tom podatku.

3. Biće više "kratkotrajnih" načina deljenja sadržaja u porukama - što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

4. Lakše slanje novca putem WhatsAppa koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i na ostatak sveta.

5. U fokusu redizajna Facebooka biće grupe, a prepoznatljiva plava boja gotovo da odlazi u istoriju, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umesto na vesti.

6. Objave na Instagramu više neće morati da počinju s fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se deli koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

7. Najavljena je i opcija 'Secret Crush', slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. Secret Crush će funkcionisati poput aplikacije Tinder. Moći ćete da označite osobu koja vam se među vašim Fejsbuk prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tek će vas tada Fejsbuk "spojiti".

BONUS VIDEO:

DŽINOVSKA ANAKONDA BLOKIRALA AUTOPUT! Vozači ni da mrdnu dok ogromni gmizavac ne prođe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.