IMALA SAM SAMO 36 KILOGRAMA: Saša je bila anoreksična, a ovako je tekla njena borba
Devet godina je trajala Sašina borba, Foto: Printscreen / Instagram / sacha_clare

muke

IMALA SAM SAMO 36 KILOGRAMA: Saša je bila anoreksična, a ovako je tekla njena borba

Devet godina je trajala njena borba

Objavljeno: 15:36h

Studentkinja je zbog anoreksije bila spala na to da njena težina iznosi nešto manje od 36 kilograma, ali tek kada se njeno telo i mozak ugasili, odlučila je da krene u borbu sa poremećajem u ishrani.

Dramska studentkinja i dadilja, Sacha Reeve, 25, iz Melburna, imala je samo 16 godina kada se prvi put osećala zarobljenom u vlastitom telu koje ju je navelo da izbegava hranu.

Dok je bila u srednjoj školi, počela je da baca svoje ručkove. Tokom narednih devet godina njen dnevni unos je smanjen na malu činiju brokolija ili zelenila, paklu cigareta i pola limenke soka, što je iznosilo ispod 150 kalorija dnevno. To je prouzrokovalo pad njene težine na samo 35.8kg.

Tokom tih devet godina borila se sa dva poremećaja ishrane - bulimijom i anoreksijom.

Nakon godina borbe sa njenim poremećajem zdravlja i ishrane, odvedena je lekaru kako bi dobila pomoć i tamo su pokušali da je ohrabre da jede više. Još uvek u poricanju, nije razumela zašto je tamo, misleći da nije dovoljno bolesna da bude tamo i molila majku da je odvede kući, ali njena majka nije mogla da podnese tu misao.

Više od nedelju dana čekala je mesto u bolnici za poremećaje u ishrani koja je imala samo četiri kreveta. Nakon što joj je lekar izmerio krvni pritisak, uputili su je kod specijaliste za srce, a zatim na intenzivnu negu, gde joj je rečeno da joj srce ne radi.

Njeno stanje je prouzrokovalo da se njeno telo isključi i nije mogla da prepozna nikoga. Takođe nije mogla da priča, čita ili piše, ali tek kad se prijavila u rehabilitaciju u Bajron Beju, mogla je da se uhvati u koštac sa problemom, njenim mentalnim zdravljem.

Nakon nekoliko meseci lečenja i godinu dana života u Bajron Beju, počela je da posvećiuje svoje vreme jelu, tri obroka dnevno i napuštanje teretane, polako je uspela da poboljša svoje zdravlje i dostigne zdravu težinu od 60,7 kg i veličine osam do deset.

Ona sada želi da pomogne drugima koji prolaze kroz slično putovanje i da im da nadu da će im biti bolje.

BONUS VIDEO: OSOBE SA INVALIDITETOM ČINE NEŠTO PRELEPO ZA SVE NAS: Prodaju JAJA najlepših boja koja će vas ODUŠEVITI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.