Žute ili skoro crne! Koje banane su zdravije i zašto? (FOTO) (VIDEO)

meke ili tvrde

Žute ili skoro crne! Koje banane su zdravije i zašto? (FOTO) (VIDEO)

Stručnjaci kažu da što je banana tamnija, odnosno ima više tamnih tačkica, zdravija je za naše telo jer je bogata velikom količinom B i C vitamina
Objavljeno: 00:43h

U zavisnosti koliko je zrela, banana ima različit uticaj na naše telo. Neki ljudi preferiraju one tvrde i gotovo nezrele dok su drugima najdraže mekane banane s puno crnih tačkica. 4 vrste voća od kojih se provereno mršavi! (FOTO) I jako zrela banana i ona pomalo zelenkasta su dobre za naš organizam, ali u telu svaka radi na drugačiji način. Banane koje su toliko zrele da su već crne, u sebi sadrže stvari koje imaju antikancerogena svojstva . Zapravo, stručnjaci kažu da što je banana tamnija, odnosno ima više tamnih tačkica, zdravija je za naše telo jer je bogata velikom količinom B i C vitamina, sadrži kalijum i antioksidanse.

Printscreen/Youtube
Zelenkaste i tvrđe banane bogate su probiotičkim bakterijama koje dobro deluju na zdravlje debelog creva. One sadrže manje šećera od vrlo zrelih banana i više skroba. Upravo skrob je odgovoran za duži osjećaj sitosti. Pogledajte objašnjenje u videu:

Magazin.ba

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.