Da li ste dovoljno dobri za njih? Rešite ovu zagonetku i zaposlite se u Guglu (FOTO) (GIF)

PAPIR KAMEN MAKAZE

Da li ste dovoljno dobri za njih? Rešite ovu zagonetku i zaposlite se u Guglu (FOTO) (GIF)

Voleli biste da radite za njih? Pokrenite svoje vijuge i mozgajte njabrže
Objavljeno:

Posao u Guglu je najverovatnije jedan od onih poslova iz snova. Jer ko ne bi voleo da radi na mestu gde je hrana fenomenalna i ima je neograničeno, a prevoz do posla je besplatan. Kako ne bimo morali da maštamo, jedan zaposleni je opisao kako izgleda raditi za Gugl. Kako da sprečite Gugl da pamti sve što ste pretraživali? - Lejzi begovi, besplatna hrana i lava lampe - ali je zapravo najvažnije imati misiju od značaja, raditi posao koji je bitan i povezan sa nečim većim - objasnio je on. Ne samo da imaju sjajne recenzije, već slobodno možemo da kažemo da ako radite kod njih oko vas su genijalci. Jer ne smemo da zaboravimo da je Gugl tu da pruži odgovore na sve.

Ali kako izgleda intervju za posao? Pa jednostavno, postoji mozgalica koju moraju da reše svi kandidati, a ukoliko je pravilno rešite slobodno možete da kažete da ste genijalac. Radi se o zagonetki "100 šešira" a evo kako je postavljena: Sto zatvorenika je poređano u liniju a dželat im stavlja palve i crvene šešire na gavu. Zatvorenici mogu da vide šešire onih ispred sebe, ali ne i onih iza sebe. Krećući od kraja reda, dželat pita poslednjeg zatvorenika koje boje je njegov šešir. Kako bi preživeo mora da odgovri tačno, u suprotnom mu sledi momentalna tiha smrt.
Ovo znači da će ostali zatvorenici čuti njegov odgovor, ali neće znati da li je tačan. Noć pre postrojavanja zatvorenici mogu da razmatraju najbolju moguću strategiju kako bi preživeli. Šta bi trebalo da urade? Ako biste da vežbate ova slika može da vam pomogne:
Printscreen/Viralthread
I jel ste uspeli? Ako jeste, pakujte kofere i postanite milioner. (Espreso.co.rs / Viral Thread)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media