RODITELJI OČAJNI, OSEĆAJU SE PORAŽENO: Sin (8) MALTRETIRA MAJKU! Psuje je, udara i čupa! Postoji JEDAN RAZLOG!
Zbog toga nisu ispaštali samo oni već i njihovo drugo dete..., Foto: Printscreen / Youtube

ISPOVEST PORODICE!

RODITELJI OČAJNI, OSEĆAJU SE PORAŽENO: Sin (8) MALTRETIRA MAJKU! Psuje je, udara i čupa! Postoji JEDAN RAZLOG!

Zbog toga nisu ispaštali samo oni već i njihovo drugo dete...

Objavljeno:

Na crtežu dečak stoji među roditeljima, u središtu slike. Majka je velika, a otac je nacrtan u daljini. Dečiji psiholog je rekla roditeljima da je ostao zaglavljen u fazi "mama je samo moja"

Život britanskog bračnog para Adriana (46) i Emme (37) je bio sve samo ne skladan, srećan porodični život. Najveći problem bio je to što nisu znali kako da kontrolišu ispade besa svojeg 8-godišnjeg sina Loana koji je, "kada mu je došla žuta minuta", udarao roditelje čime je stigao, psovao ih, pljuvao, čupao, grizao...

Zbog toga nisu ispaštali samo oni već i njihovo drugo dete, starija 11-godišnja Sorrel. Dečak je znao imati takve ispade da se odlazak na spavanje ponekad za porodicu pretvarao u borbu koja je trajala satima i često završavala suzama. Bili su toliko očajni da su potražili pomoć dečje psihološkinje Laverne Antrobus koja na Channel 5. vodi emisiju "Violent Child, Desperate Parents" (Nasilno dete, očajni roditelji) i pomaže roditeljima te njihovoj deci da počnu normalnije živeti, prenosi Daily Mail.

Pogledajte kako je to kod njih izgledalo u videu:

Psiholog ih je posetila u njihovom domu u južnom Walesu i, iako je u svojoj karijeri videla sve i svašta, ostala je zapanjena koliko energije je majka Emma trošila dok je pokušavala da obuzda svojeg podivljalog sina i da ga smiri.

Laverne Antrobus je pogledala crteže koje je mališan napravio dok je imao tri godine i rekla roditeljima kako bi se u njima mogao skrivati razlog takvog ponašanja.

Na crtežu on stoji među roditeljima, u središtu slike. Majka je velika, a otac je nacrtan u daljini.

Rekla im je kako je dečak ostao zaglavljen u fazi u kojoj "mama pripada njemu, a tata može da sedi u ćošku". Naglasila im je kako je važno i neophodno da sve rade kao tim te da će tako njegovo ponašanje biti dovedeno u kontrolu. - Kao psiholog znam da se vrlo mala deca blisko povezuju s roditeljem suprotnog pola i to im je važno. To je apsolutno uobičajeno, ali čini se kako se u ovoj porodici dogodilo to da mu nisu uspeli pomoći da izađe iz te faze - objasnila je psiholog.

Inače, Ioan je bio dobar dok je boravio u školi, ali njegovo ponašanje posve se promenilo kada je došao kući. Bio je u stanju satima da urla na svoju majku. Očajni roditelji ispričali su kako je ponekad znao toliko snažno da udara vratima da su ostale pukotine na zidu ili je znao toliko agresivno da skače da je jednom prilikom radijator iskočio iz ležišta.

Rekli su psihologu da se osećaju slomljeno i poraženo.

- Borimo se s njim na mnogo načina, i to je uzrokovalo toliko svađe i toliko rasprava. Ne znamo možemo li više nastaviti tako - rekla je majka Emma. Laverne im je savetovala da se ujedine, i rade svakako kao tim. Otac mora pomagati majci kako bi dečaku pokazali da ima dva roditelja. Mora ih videti kao par. Mora znati da je njegovom stajanju između njih dvoje došao kraj. Rekla im je da, ako tako nastavi, lako je moguće da će im brak završiti razvodom.

Novi režim ponašanja roditelja je rezultirao boljim ponašanjem dečaka, i to u tolikoj meri da su ga mogli ostaviti kod bake i dede i uživati u izlasku, po prvi put u nekoliko zadnjih godina. Sada, umesto da Lonu dopuste da satima sedi u svojoj sobi i gleda u kompjuter, izvode ga van. Zajedno voze bicikle, idu na plivanje...

Dva meseca nakon što im je savetovala kako da se ponašaju, dečiji psiholog je ponovno posetila porodicu. Emma je priznala kako je tek sad svesna koliko su svojim ponašanjem loše uticali na svoje dete, koliko su nesvesno pogoršavali stvari. Dečak je opet nacrtao svoju porodicu, ali ovaj put on nije stajao u sredini između roditelja. Roditelji su sad jedno uz drugo, a pored njih stoje Loan i njegova sestra Sorrel.

Laverne Antrobus je pojasnila kako dečiji crteži odražavaju kako se osećaju. Crteži mogu psiholozima dati uvid u stanje koje vlada u porodici i kako dete vidi svoju ulogu u njoj.

BONUS VIDEO:

ČAMAC ZAPLOVIO ULICOM! Čovek iz petnih žila pokušava da ga zaustavi da se ne zakuca! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.