DELOVE TELA SVOJIH ŽRTAVA JE ZAKOPAVAO U VAZE! Počelo suđenje BAŠTOVANU koji je najgori SERIJSKI UBICA Kanade
Brus Mekartur, Foto: AP

brus mekartur

DELOVE TELA SVOJIH ŽRTAVA JE ZAKOPAVAO U VAZE! Počelo suđenje BAŠTOVANU koji je najgori SERIJSKI UBICA Kanade

Mekartur je uhapšen prošle godine u julu pod optužbama za ubistvo za dvoje ljudi, a kasnije su optužnicu proširili za još šest ubistava

Objavljeno:

U jednom od najvećih i najizopačenijih slučajeva ubistava u Kanadi, Brus Mekartur (66) priznao je krivicu za ubistvo osmoro muškaraca iz tzv. Gej sela u Torontu.

Muškarci su ubijani u periodu između 2010. i 2017. godine, a svi imaju određenu povezanost s LGBT grupama i imigranti su s juga Azije i Bliskog istoka.

Mekartur je uhapšen prošle godine u julu pod optužbama za ubistvo za dvoje ljudi, a kasnije su optužnicu proširili za još šest ubistava.

Suđenje Mekarturu
Suđenje Mekarturu foto: AP

Kada je pretražila njegovu kuću, policija je pronašla crne plastične vreće s trakom, hirurške rukavice, uže, crnu gumu za vezanje i špric u njegovoj spavaćoj sobi.

Mekartur je inače samozaposleni baštovan. Nakon ubistva, žrtve bi raskomadao pa ih stavljao u vaze u vrtovima koje je obrađivao.

Njegovo hapšenje pokrenulo je veliku istragu koja se obuhvatila praktički celi Toronto, a radi se i o jednoj od najvećih istraga u istoriji kanadske policije.

Inspektori su pretražili nekoliko desetina kuća i imanja koje su imale bilo kakve veze sa serijskim ubicom pa su proveravali i stare nerešene slučajeve.

Prema tekstu optužnice, Mekartur je sve svoje žrtve i fotografisao a sačuvao je i njihov nakit kao uspomenu na ubistva, piše BBC.

Mekartur je još 2001. optužen za napad u Gej selu kada je izudarao muškarca s metalnom cevi. Nakon dve godine, sam je priznao krivicu. Zabranjen mu je tada prilaz selu na dve godine pa je u bazi podataka u policiji morao ostaviti uzorak svog DNK-a.

U septembru 2010. nestao je Skandaraj Navaranam (40), a zadnji put je viđen s muškarcem. Navodno je to bio Mekartur s kojim je Skandaraj bio u vezi. Policija je kasnije optužila Mekartura za njegovo ubistvo. Tri meseca posle nestao je i Abdulbasir Faizi (42).

U oktobru 2012. nestao je i Avganistanac Majed Kajhan (58), a policija pokreće tzv. Projekt Hjuston kojim pokušavaju da rponađu muškarce za čije nestanke počinju da veruju da su povezani.

Policija je ubrzo otkrila tragove da su neki muškarci ubijeni, ali nikada nisu pronašli čvrste dokaze. Mekartur nije nikada bio osumnjičen, ali dokumenti pokazuju kako je tokom Projekta Hjuston bio ispitan.

U avgustu 2015. nestao je Sorouš Mahmudi (50), a iste godine policija pronalazi mrtvo telo Kirušankumara Kanagarantama (37), imigranta iz Šri Lanke. Godinu dana kasnije Mekartur je pozvan u policiju na razgovor pod optužbama jednog muškarca da ga je pokušao da zadavi. Međutim, pušten je na slobodu.

U iduće dve godine nestala su još tri muškarca - Din Lisovik, Selim Esen i Endru Kinsman. S potonjim je, utvrdila je policija u istrazi, Mekartur imao i seksualne odnose.

Žrtve Mekartura
Žrtve Mekartura foto: Facebook printscreen

Policija nakon toga pokreće intenzivnu istragu, a u selu počinje vladati prava panika. Čak su se neki odselili. Policija je vrlo brzo zatvorila krug oko Mekartura pa je bio pod konstantnim nadzorom.

U julu 2018. videli su kako mlađi muškarac ulazi u Mekarturovu kuću. Nakon intervencije videli su muškarca svezanog, ali nepovređenog. Mekartura su uhapsilii. Tela muškaraca su pronašli raskomadana i zakopana u vrtovima u kojima je Mekarturr radio, piše The Star.

Iduće saslušanje bi trebalo početi 4. februara, a svedočiće prijatelji i rodbina ubijenih.

Mekartur će najverovatnije dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. Prema kanadskom zakonu, molbu za puštanje bi mogao zatražiti tek kada navrši 91. godinu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.