LEKARI SU JOJ GOVORILI DA NI SLUČAJNO NE SME DA ZATRUDNI: Nije ih poslušala i nastalo je MEDICINSKO ČUDO!  (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

ovo je pravo čudo!

LEKARI SU JOJ GOVORILI DA NI SLUČAJNO NE SME DA ZATRUDNI: Nije ih poslušala i nastalo je MEDICINSKO ČUDO! (VIDEO)

Kada je prvi put zatrudnela, Širi se dogodio pobačaj, ali godinu dana kasnije, na svet je došao mali Hejden.

Objavljeno: 18:37h

Nema gore stvari za majku od toga da čuje da joj novorođenče neutešno plače, a ne može da mu priđe, uzme ga u ruke i uteši ga. A ova žena kroz to prolazi pune dve godine.

Širi Psaila (22) iz Australije rođena je sa retkim genetskim poremećajem po imenu artrogripoza zbog koga praktično nema mišićno tkivo u rukama i nogama, zbog čega ne može da uzme dete u naručje, već neko mora da joj doda bebu. Zbog tog poremećaja, kada je Širi došla na svet, lekari su bili uvereni da neće doživeti ni prvi rođendan.

Prošla je od tada više od 20 operacija, ali nijedna od njih nije joj značajno popravila stanje. Ipak, nije se predavala u nameri da živi normalnim životom. Upoznala je Krisa, svog sadašnjeg supruga, koji ima probleme sa kičmom, i venčali su se 2015. godine.

Kada je prvi put zatrudnela, Širi se dogodio pobačaj, ali godinu dana kasnije, na svet je došao mali Hejden. Trudnoća je, na čuđenje lekara, prošla sasvim glatko, uprkos tome što je Širi visoka svega 122cm, pa su se lekari plašili da beba neće imati prostora da se normalno razvija.

– Uvek su mi lekari govorili da ne bi trebalo da zatrudnim, ali nikad mi nisu davali konkretan razlog, pa sam rešila da se ne obazirem na to – kaže ona medijima. I zaista, Hejden je na svet došao dugačak 47cm i težak dva i po kilograma. I najvažnije, bez ikakvog zdravstvenog problema.

– Obožavam majčinstvo, iako sam često frustrirana. Ne mogu samostalno ni da mu promenim pelene jer ne mogu da mu dignem nožice. Ponekad sam ljubomorna na Krisa zbog toga što sve može da uradi sam. Ali na kraju krajeva, ljudi koji me osuđuju moraju da shvate da ja nisam „mama invalid“, već mama kao i svaka druga, kojoj samo treba malo više pomoći – zaključuje na kraju Širi.

Lekari su s pravom njenu trudnoću nazvali čudesnom a činjenicu da je rodila zdravo dete više nego čudom – nečim nepojmljivim. Zbog toga je priča o ovoj snažnoj mami obišla svet. A Hejden danas ima dve godine i u potpunosti je, kaže Širi, zdrav i veseo. Veći deo tereta i dalje podnosi Kris, ali, kaže, s radošću.

(Espreso.co.rs/Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.