Zbog PEDIKIRA SA RIBICAMA morali su da joj AMPUTIRAJU PRSTE NA NOGAMA!
Foto: Instagram printscreen

KOBNA GREŠKA

Zbog PEDIKIRA SA RIBICAMA morali su da joj AMPUTIRAJU PRSTE NA NOGAMA!

Viktorija je otišla na godišnji odmor na Tajland i tamo posetila jedan od popularnih 'fish spa' salona, u kojima ribice uklanjaju mrtvu kožu sa stopala - i tada je krenuo užas

Objavljeno:

Viktoriji Karthojs iz Australije lekari su morali da amputiraju svih pet nožnih prstiju zbog bakterije kojom se zarazila u ribljem spa centru na Tajlandu.

Ova devojka iz Perta prvu nezgodu sa stopalom imala je 2006. godine, kada je stala na staklo i isekla nožni palac.

Nije osećala bol na isečenom palcu pa neko vreme nije primetila povredu. Kad je konačno videla, već je bilo prekasno - infekcija je zahvatila kost, pa su lekari morali da amputiraju deo palca.

Četiri godine kasnije, Viktorija je otišla na godišnji odmor na Tajland i tamo posetila jedan od popularnih 'fish spa' salona, u kojima ribice uklanjaju mrtvu kožu sa stopala i tako poboljšavaju cirkulaciju, a navodno pomažu i kod psorijaze, neurodermitisa, ekcema i kurjih očiju.

Međutim, umesto lepih stopala Viktorija je dobila još jednu infekciju - od bakterije koja se iz vode provukla kroz ranu od prethodne operacije.

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da bi mi se moglo da se dogodi nešto ovakvo. Gledala sam kako vlasnik salona priprema akvarijum s ribicama, sve mi je izgledalo vrlo čisto. Kako sam bila u krivu - ispričala je.

Ubrzo nakon povratka kući, Viktorija je počela da oseća simptome infekcije - mučnine, povišenu temperaturu i opštu slabost.

Kako se njeno zdravstveno stanje pogoršavalo, otišla je kod lekara. Ali kako su infekcije bakterijom Schwelmenella vrlo retke, lekarima je trebalo više od godinu dana da postave ispravnu dijagnozu. Bakterija napada kost, pa kako je vreme odmicalo, lekari su morali da amputiraju ostatak nožnog palca.

Godinu dana hodanja bez nožnog palca izazvalo je žuljeve na drugom prstu.

- Imala sam veliki bolni žulj na vrhu, ali nisam imala pojma da se ispod tog žulja već raširila nova infekcija. Ovaj put, lekari su morali da odrežu i taj prst, pa sam ostala s tri prsta na nozi. Bila sam zdrava sledeće dve godine, mislila sam da sam dobro prošla jer još uvek imam nogu i nastavila sa životom. Međutim onda su ponovno počele mučnine - ispričala je za DailyMail.

Viktorija kaže da je svakog jutra povraćala i imala konstantno povišenu temperaturu - ali lekari nisu uspevali da nađu izvor infekcije. Na kraju su zaključili da sam to sve umislila i da mi nije ništa.

- Tek kad me moj ortoped naručio na vađenje krvi shvatili su da stvarno opet imam infekciju na kosti i jako povišene leukocite. Zbog toga sam se osećala toliko loše - objasnila je.

Krajem 2016. amputirani su joj treći i četvrti prst, ali ostavili su joj mali prst.

- Kako mi je ostao samo taj najmanji prst, dok sam hodala stalno sam se udarala. Prošle godine, primetila sam da i taj mali prst izgleda sve lošije, i primetila sam nekakvu tečnost na čarapi. Nakon novih krvnih pretraga i rentgena, dijagnostikovana mi je nova infekcija i onda su mi krajem prošle godine odrezali i taj mali prst - priseća se.

Viktorija tvrdi da bi jednoga dana mogla ostati bez cele desne noge ako na vreme ne uoči novu infekciju. Zbog toga, svakoga dana pregledava nogu i traži eventualne promene na koži.

- Povremeno se spotaknem jer nemam osećaja u stopalu, dugo mi je trebalo da se naviknem na to da nemam ni jednog prsta na desnoj nozi. Ali jako sam srećna što uopšte mogu ustati i hodati. Roditelji su vrlo ponosni na mene, a moji prijatelji misle da sam super zbog svega što sam preživela. Međutim, na kraju krajeva, videla sam ljude s puno gorim povredama i težim bolestima, pa se zapravo smatram srećnicom - kaže.

- Ranije sam uvek bila zabrinuta što će ljudi na plaži ili na bazenu misliti kada vide moje stopalo. Zato sam odlučila objavljivati fotografije svojih stopala na Instagramu, kako bih sebi popravila samopouzdanje i pomogla drugima koje muče slični problemi - zaključuje Viktorija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.