DEČAKA UDARIO GROM, KAMERA SVE SNIMILA: Seća se jednog detalja, a nećete verovati šta mu je SPASILO ŽIVOT! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

NEVEROVATNA SITUACIJA!

DEČAKA UDARIO GROM, KAMERA SVE SNIMILA: Seća se jednog detalja, a nećete verovati šta mu je SPASILO ŽIVOT! (FOTO) (VIDEO)

On je rekao da se od celog incidenta jedino seća "sitnog naleta vrućine"

Objavljeno:

Dečak koji je preživio udar munje usprkos činjenicama da ga je odbacilo gotovo tri metra u vazuh te da mu je srce stalo na ceo minut, opisao je svoje neobično iskustvo.

Josiah Widman (13) šetao je s prijateljem po parku i u ruci nosio skejtbord kada ga je udario grom. Na snimku nadzorne kamere jasno se videlo da je tinejdžera najpre obasjalo narandžasto svetlo, potom ga je odbacilo u vazduh, na glavu pa vratilo na tlo, nakon čega je ostao nepomično ležati na leđima.

Taj nemili događaj nije ostavio nikakve traume na dečaku, koji je sasvim opušteno progovorio o tome kako je to kada te pogodi munja.

Za Good Morning America kazao je kako se od celog incidenta jedino seća “sitnog naleta vrućine”.

Josiah je do neba zahvalan Koriju, čoveku koji je odmah potrčao prema njemu i počeo ga oživljavati.

“Osetio sam malu vrućinu na telu, ali ništa posebno – i onda zamračenje. Ničega se ne sećam. Kori me vratio u život. Da nije bilo njega, verovatno bih sada bio mrtav”, rekao je dečak.

Udari munje su prava retkost. Statistika kaže da se dogodi jednom od 1,2 milijona ljudi. Stopa preživljavanja nakon toga je prilično visoka. Čak 90 posto preživi udar. Lekari veruju kako je Josiah imao dobre šanse zahvaljujući pravovremeno izvedenom oživljavanju, ali i skejtbordu koji je nosio u ruci.

Premda dečakova majka Krista Widman (35) tvrdi da ga je baš zbog njega i udario grom, nauka ima drugačije objašnjenje. Naime, kroz skejt je većina voltaže otišla u zemlju umesto u njegovo telo.

Josiah Widman
Josiah Widman foto: Printscreen

Ni Josijin prijatelj Havier Tapia nije izašao neokrznut jer je hodao uz njega u ključnom trenutku tokom oluje, ali je on bolje prošao. Kaže kako je na sekundu osetio kao da mu telo gori, ostao mu je i ožiljak na kuku, ali ništa više.

Josiah, koji je zbog pada na glavu ostao u nesvesti, ležao je tri dana u induciranoj komi. Pretrpeo je potres mozga, lom lobanje, opekline na nozi te kratkotrajan gubitak pamćenja. Ali, čim je došao sebi, lekari su rekli da može ići kući.

“Kada sam se probudio u bolnici, činilo mi se kao da sam samo zadremao. Nisam imao pojma da sam onde bio tri dana”, ispričao je Josiah.

Dr. Kreg Egan iz Dečje bolnice u Feniksu izjavio je za Dejli Mejl kako lekari nisu uspeli utvrditi tačku ulaska i tačku izlaska groma na dečakovom telu.

Inače, jedna munja u proseku sadrži milijardu džula energije, što je dovoljno da obična sijalica svetli šest meseci, prema stručnjacima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.