MISLILA JE DA JE GLAVA BOLI ZBOG STRESA OD RAZVODA: Kada je otišla lekaru, dali su joj SAMO DVA DANA života!
Foto: AP

tužna sudbina

MISLILA JE DA JE GLAVA BOLI ZBOG STRESA OD RAZVODA: Kada je otišla lekaru, dali su joj SAMO DVA DANA života!

Sve je počelo osam meseci nakon što se razvela od muža sa kojim je bila u braku 10 godina...

Objavljeno:

Kejt Stalard iz Vorčestera doživela je pravi horor - otišla je lekaru zbog učestalih glavobolja za koje je mislila da je izazvao stres od razvoda, ali istina je bila daleko gora.

Njoj su doktori dali samo 48 sati života i saopštili joj da ima leukemiju!

Morali su hitno da započnu sa terapijama, zbog čega nije stigla da zamrzne jajne ćelije i tako sačuva šansu za potomstvo.

Sve je počelo osam meseci nakon što se razvela od muža sa kojim je bila u braku 10 godina.

Ona je duži period osećala umor i glavobolje, ali je to pripisivala stresu zbog razvoda.

- Bilo je to veoma stresno vreme, teško mi je bilo da preživim kao singl žena - priča ona.

U to vreme odlučila je da krene u teretanu pošto se od razvoda i ugojila. Međutim, ubrzo je počela sve više da se zamara - čak toliko da je pravila pauze i kad je šetala psa.

Verovala je da je u pitanju samo stres, dok se jednog dana nije srušila u kupatilu. Brzo je otišla u bolnicu, gde je ustanovljeno da ima retki oblik leukemije.

- Počela sam da paničim, znala sam da nešto nije u redu, ali nisam ni pomišljala na rak. Dijagnoza me je preplašila, i moj svet se raspao. U bolnici sam ostala još šest nedelja. Doktori su mi rekli da nisam odmah krenula sa terapijom, imala bih tek par dana života - priča Kejt.

Nekoliko dana pre odlaska u bolnicu primetila je i da joj je menstruacija čudna, pošto je bila obilna i nije prestajala. Takođe, po telu bi joj se pojavljivale masnice. Već tada je otišla lekaru, i naložili su joj da uradi test krvi, ali nisu naznačili da je to hitno. Dva dana kasnije joj se slošilo u kupatilu, i jedva je sama pozvala hitnu pomoć.

Ona je odmah krenula sa hemioterapijom. Međutim, jedan od neželjenih efekta je gubitak plodnosti, a Kejt je veoma žalila što nije bilo vremena da zamrzne svoje jajne ćelije.

Nakon hemoterapija, rak se povukao, ali se opet povratio, ovoga puta u centralnom nervnom sistemu. Zatim je još 17 nedelja primala terapiju, a trenutno se oporavlja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.