ON NE BI NI MRAVA ZGAZIO! Švedska policija UBILA mladića koji je patio od DAUNOVOG SINDROMA, zato što je imao IGRAČKU PIŠTOLJ!
Foto: Twitter printscreen / Expressen

UŽASNA TRAGEDIJA

ON NE BI NI MRAVA ZGAZIO! Švedska policija UBILA mladića koji je patio od DAUNOVOG SINDROMA, zato što je imao IGRAČKU PIŠTOLJ!

Erikova majka Katarina izjavila je da je njen sin dobio igračku u obliku plastičnog pištolja na poklon i opisala ga je kao "najljubaznijeg čoveka na svetu"

Objavljeno:

Švedska policija ubila je bolesnog mladića koji se igrao lažnim pištoljem u Stokholmu.

Erik Torel (20) patio je od autizma i Daunovog sindroma. Policija je pucala u njega u ranim jutarnjim satima u četvrtak "kao odgovor na preteću situaciju", objavili su službenici, prenosi BBC.

Erikova porodica prijavila je njegov nestanak kada je napustio svoj dom nekoliko sati ranije.

Erikova majka Katarina Soderberg izjavila je da je njen sin dobio igračku u obliku plastičnog pištolja na poklon i opisala ga je kao "najljubaznijeg čoveka na svetu".

Majka je za švedske medije ispričala da je Erik jako patio zbog bolesti i nije govorio, već je samo retko upotrebljavao reč "mama".

- Nemoguće je ovo razumeti. On ne bi ni mrava zgazio - izjavila je očajna majka.

Policija je oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu dobila dojavu o "muškarcu s pištoljem" u okrugu Vasastan u Stokholmu.

Troje službenika prišlo je Eriku i naredilo mu da odbaci "opasno oružje". Zatim su pucali i ubili ga jer "nije poslušao naredbu i ponašao se preteće", izjavila je policija.

Expresen je objavio da je pokrenuta istraga ubistva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.