NJEN MUŽ JE POČEO ČUDNO DA SE PONAŠA, A ONDA JE OTKRILA ISTINU! Šokantna ispovest žene koja je bila žrtva NEVIĐENE PREVARE!
Foto: Profimedia

DVOSTRUKI ŽIVOT

NJEN MUŽ JE POČEO ČUDNO DA SE PONAŠA, A ONDA JE OTKRILA ISTINU! Šokantna ispovest žene koja je bila žrtva NEVIĐENE PREVARE!

Unajmila je privatnog detektiva koji je otkrio da je njen suprug vodio dvostruki život

Objavljeno:

Iv Gobni, medicinska sestra iz Merseksajda, za BBC je ispričala neverovatan način na koji je otkrila veliku tajnu svog supruga.

Ona je bila u srećnom braku 17 godina, ali tada je njen muž počeo da se ponaša čudno. Unajmila je privatnog detektiva koji je otkrio da je njen suprug vodio dvostruki život.

Ovo je njena ispovest:

Upoznali smo se u Lagosu u Nigeriji 1995. Bio je petak večr i igrali smo biljar. Ja sam radila kao medicinska sestra, a on kao građevinar. Bila je to ljubav na prvi pogled.

Zabunom sam mu dala pogrešan broj telefona, pa se nakon prvog susreta nismo čuli ni videli nekoliko nedelja. Ali onda smo ponovno naleteli jedno na drugo i otada smo više-manje nerazdvojni.

Nakon toga sve se odvijalo prilično brzo. Moris i ja smo se venčali nakon samo tri meseca. Oboje smo pre toga bili u dugim vezama i ovo naše činilo se kao prava stvar. Sve se činilo tako prirodnim.

Dve godine nakon venčanja dobili smo sina. Ali ja sam imala i starijeg sina iz prijašnje veze, a kad je on završavao srednju školu, vratila sam se u Veliku Britaniju da mu pomognem. Moj mi se brak još uvek činio srećnim.

Naša je veza funkcionisala iako se nije radilo o tradicionalnom braku. Nismo žijeli zajedno, ali to nam je odgovaralo. Stalno smo bili u kontaktu, razgovarali smo telefonom i slali poruke. Prijatelji su nam govorili da komuniciramo verovatno i više od parova koji žive zajedno.

Međutim 2011. on je otišao za poslom u Oman, dok sam ja ostala u Velikoj Britaniji. Tada je njegovo ponašanje počelo da se menja.

Rekao je da ima puno posla i da mu je prilično stresno te da zbog toga ne može dolaziti kući onoliko često kao pre. I dalje bi dolazio na kraće periode, no to bi bilo uvek kraće od dve ili tri nedelje što je pre bilo uobičajeno. To mi nije bilo sumnjivo premda je uticalo na našu vezu.

Rekao je da je depresivan i da mu u Omanu nije dobro kao i da je jedan od uzroka depresije to što ne dolazi kući više onako često.

Sada shvatam da se uvek pravdao depresijom jer mu je to omogućavalo da dobije saosećanje i dodatni prostor. Možda i da se izvuče sa stvarima koje inače ne bi tolerisala.

Trebalo je da dođe kući na Božić 2012. Ali tog 22. decembra kad je trebao doputovati, nazvao me je i rekao da ne dolazim po njega na aerodrom jer neće doći.

Rekao je da je jako potišten i da mu je lekar sajetovao da ne putuje. Kad je napokon došao u iduće godine, odbio je da razgovara o svojoj depresiji što je izazvalo veliku svađu. Tad je otišao od kuće. Osim na sudu, to je bilo poslednji put da sam ga videla.

Unajmio je auto i odvezao se njime. Pretpostavljala sam da će se ipak vratiti, ali niti je dolazio, niti se javljao na telefon pa sam se zabrinula. Nazvala sam ret-a-car, a oni su mi rekli da je auto vraćen. Osim toga rekli su joj da ga se sjćaju još od prošle godine kad je unajmio najskuplji auto, dok je ovaj put tražio najjeftiniji. Takođe, rekli su da je ostavio svoje podatke i adresu negde u Vest Midlandsu.

Potražila sam broj telefona prijavljen na toj adresi i nazvala, ali javila mi se telefonska sekretarica. Pomoću nekih prijatelja i privatnog istražitelja, otkrila sam da muškarac prijavljen na toj adresi radi za nekoga u Maskatu u Omanu. Pomislila sam da se verovatno radi o nekom muževom prijatelju iz Omana kod kojeg je odseo jer je bio potišten.

Čitavo to vreme nisam ni pomišljala na aferu s drugom ženom jer sam mislila da zbog depresije ne bi mogao to da skriva. Nisam više o tome razmišljala, no nakon nekog vremena ipak sam uspela doći u kontakt s Morisom. Rekla sam mu da ako može da ode iz porodičnog doma bez pozdrava pa da samo tako ostaviti mene i sina, onda doista i ne pripada u toj porodici. Pokrenula sam proceduru razvoda braka.

2013. sam na Fejsbuku videla sliku njegovih sestara i njihovih ćerki u svečanoj odeći i našalila se s jednom prijateljicom da izgledaju kao da su na venčanju. Pravu sam istinu saznala tek godinu dana kasnije.

Odlučila sam ponovno da okrenem onaj telefonski broj iz Vest Midlandsa i predstavila se kao radnica iz rent-a-cara.

- Moilm vas možete li mi reći svoje ime i u kojem ste srodstvu s Morisom? - pitala sam muškarca koji mi se javio.

- Ja sam mu šurak - odgovorio je.

Kasnije sam opet nazvala i javila se neka žena. Rekla sam joj da ne razumim zašto se onaj muškarac predstavio kao Morisov šurak, a ona je rekla: 'Pa Moris je oženjen za našu sestru.'

Tad mi je sve postalo jasno. Počela sam da se nekontrolisano tresem. Morala sam i drugom rukom da uzmem slušalicu da mi ne ispadne.

- Je li njegovo ime Moris Gibni i je li iz Liverpula? - pitala sam, na šta mi je žena odgovorila potvrdno i pitala me ko sam.

- Ja sam mu žena.

S druge strane je nastupila tišina.

Nisam znala šta da mislim. Jednostavno nisam verovala. Kako je mogao da oženi neku drugu dok je još bio u braku sa mnom?

Međutim, nekako kao žena i kao majka, sabrala sam se i nastavila dalje.

Naravno, u tom trenutku još nisam znala koliko je dugo bio u tom drugom braku pa sam nazvala svojeg advokata.

Moris je rekao svojoj novoj porodici da je razveden već neko vreme, a za mene je rekao da sam neka luđakinja koja ga proganja otkako je saznala da se ponovno oženio.

Čitava situacija nije mi dala mira i odlučila sam još malo da istražim. Na Fejsbuku sam uspela da pronađem Morisovu novu suprugu kao i fotografiju njihovog venčanja iz 2013. Dakle, dva meseca nakon što se vratio kući. Ne mogu ni da opišem koliko me pogodilo to saznanje.

Sledeći put smo se susreli na sudu jer je naša brakorazvodna parnica još uvek bila u toku. Rekla sam sudiji da sumnjam da se Moris drugi put oženio, a sudija mi je rekao da se obratim policiji. Tačno to sam i uradila.

Moris je osuđen na šest meseci zatvora i dve godine uslovne. I njegova druga žena takođerje bila žrtva, ali na drugačiji način. On joj se predstavio kao odavno razvedeni muškarac.

Napisala sam joj kratko ali jako ljubazno pismo i poslala joj dokumente iz naše brakorazvodne parnice.

- Žao mi je što vas moram obavestiti da ste u braku s čovekom koji je već oženjen. Znam da vam je ovo teško čitati, jednako kao što je meni teško pisati.

Ispalo je da je Moris vrhunski prevarant kao i da je nju uverio da sam ja luda bivša žena koja ga progoni. Mislim da je imao potrebu da manipuliše ljudima, da ga je to uzbuđivalo.

Ne razumem zašto je planirao na taj način uništiti svoju porodicu. Pa njegov vlastiti sin ga nije vidio šest godina. zašto nije jednostavno došao i rekao mi:

- Vidi, želim se da se razvedem od tebe.

Umesto toga on je odabrao namerno da uništi i povredi svoju porodicu.

Sud je na kraju kod Morisa utvrdio ukupno 56 raznih prevara. Saznala sam da je skrivao stanje na svojim bankovnim računima o nasledstvu koje je dobio. Zatim, lagao je o plati, nagradama… ma lagao je neprestano.

Meni je dodeljen deo zajedničkog stana, ali kako sud nije uvažio baš sva dela prevare i laganje na sudu, meni je ostalo platiti 56 hiljada funti sudskih troškova. Taj novac nemam. Pa ja radim kao medicinska sestra!

Zato je okružni sud doneo drugačiju presudu i naložio Morisu da plati troškove, ali on to, naravno, nije učinio.

Na kraju svega, srećna sam što smo živi i zdravi. To je bio muškarac kojeg sam volela i otac mog deteta, ali izneverio nas je na jako puno nivoa.

Sad ne dopuštam sebi da više išta osećam prema njemu. Lagala bih kad bih rekla da ga ne prezirem, ali trudim se da ne razmišljam o njemu.

Upoznala sam nekog novog ko se jako dobro slaže i s mojim sinom. To je ljubazna osoba koja me čini srećnom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.