LEKAR JE REKAO DA NJENI SIMPTOMI NISU OZBILJNI: Onda je pročitala članak na FEJSBUKU i otkrila da ima TEŠKU BOLEST!
Foto: Profimedia

greška lekara

LEKAR JE REKAO DA NJENI SIMPTOMI NISU OZBILJNI: Onda je pročitala članak na FEJSBUKU i otkrila da ima TEŠKU BOLEST!

Spasla je sebi život

Objavljeno:

Mari Amoru iz Australije uspela je da pomoću Fejsbuka otkije da ima tešku bolest!

Njoj je dijagnostikovan sindrom policističkih jajnika kada je imala samo 20 godina, zbog čega uzima kontracepcijske pilule.

Zbog komplikacije s cistom počela je koristiti steroide, nakon čega je počela da oseća snažnu bol, a imala je i kratak dah. Lekar je njene brige odbacio, a kratak dah pripisao je steroidima.

Mari kaže da je niko nije upozorio da bi pilule mogle prouzrokovati krvne ugruške – a upravo joj se to dogodilo.

Spasio ju je članak na Fejsbuku o mladoj Australijanki koja je imala trombozu dubokih vena.

– Pre nego što sam dovršila članak, bila sam u suzama – simptomi su bili tako slični mojima – rekla je Mari Amoru za nine.com.au.

Devojka je u levoj nozi osećala takvu bol da nije mogla stati na nju. Lekar joj nogu nije ni pogledao. Međutim, nakon čitanja članka otišla je po drugo mišljenje.

Ultrazvuk je pokazao zabrinjavajuće rezultate – rekli su joj da joj je noga puna ugrušaka. Ali to je bio tek početak. Lekari su izvršili CT sken kako bi utvrdili da ugrušci nisu završili u drugim delovima tela. Otkriće je bilo šokantno.

– Lekari su mi rekli da imam masivnu plućnu emboliju i da umirem – priča Mari, dodajući da je imala sreće što ugrušci nisu bili u srcu ili mozgu.

Lekari su joj rekli da je uzrok njenih zdravstvenih problema najverovatnije kombinacija kontracepcijske pilule i steroida.

Mari je u bolnici provela sedam dana, nakon čega je mesecima morala dvaput dnevno primati injekcije za razređenje krvi. Rekli su joj da će na razređivačima morati biti barem godinu dana, što joj izaziva probleme s ishranom i kretanjem, a banalne stvari kao što su pranje zubi mogu joj uzrokovati trajno krvarenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.