KRVAVA BITKA ORLA I LISICE OKO ZECA: Zapanjićete se kad vidite ko je izašao kao pobednik! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Zachary Hartje

NEVEROVATNO

KRVAVA BITKA ORLA I LISICE OKO ZECA: Zapanjićete se kad vidite ko je izašao kao pobednik! (VIDEO)

Orao je uspeo da podigne u vazduh plen zajedno sa lisicom koja nije želela da ga pusti

Objavljeno:

Neverovatan snimak prikazuje epsku bitku između mlade lisice i beloglavog orla, nakon što je ogromna ptica grabljivica pokušala da ukrade večeru lisici. U pitanju je bio zec koga je lisica sve vreme nosila u ustima.

Snimak je napravio Zahari Hartje, a na njemu se vidi kako lisica trči sa zecom u ustima, sve do trenutka kada se grabljivica "obrušila" na njih, grabeći kandžama plen koji je lisica držala u ustima. Orao je uspeo da podigne u vazduh plen zajedno sa lisicom koja nije želela da ga pusti.

Međutim, hrabra lisica se snažno koprcala, pa je izgledalo kao da se u vazduhu odvija prava borba između orla kradljivca i lisice koja se bori za svoju hranu. Na kraju, lisica je uspela da se otrgne iz kandži grabljivice.

Snimak je nastao na ostrvu San Huan, na severozapadu države Vašington,a pomenutu scenu takođe je ovekovečio Kevin Ebi sa bloga "Living Wilderness". Ebi, koji redovno fotografiše lisice u ovom kraju, opisao je ovaj događaj kao "posebno dramatičan čin krađe".

Ebi je rekao da je mislio da će lisica pustiti zeca i na taj način dati beloglavom orlu "laku" večeru, ali je bio veoma iznenađen kada je video da se životinja žestoko bori za svoj plen sa pticom.

Prema svedočenju Ebija, orao je prebacio zeca u svoju desnu kandžu pre nego je ispustio lisicu. Cela bitka je bila gotova za manje od 8 sekundi, rekao je i dodao da je neverovatno da se lisica izvukla iz okršaja bez ogrebotine.

BONUS VIDEO: O NE, OPASNA ZMIJA ŠČEPALA MALOG KAMELEONA! Šta mislite, da li je uspeo živ da se izvuče?

(Espreso.co.rs/RT.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.