RODITELJI SU BILI PRESTAVLJENI: Na kameri iz školskog autobusa otkrili BRUTALNO MALTRETIRANJE svog autističnog deteta! (VIDEO)
Foto: Printscreen / KBO

zastrašujuće

RODITELJI SU BILI PRESTAVLJENI: Na kameri iz školskog autobusa otkrili BRUTALNO MALTRETIRANJE svog autističnog deteta! (VIDEO)

Žena koja vozi autobus je uhapšena, a tužiće i školu

Objavljeno:

Policija u Vakavilu uhapsila je u februaru Kim Klopson (64) nakon što su pregledali snimak nadzorne kamere iz autobusa na kojem je zabeležen stravičan odnos prema detetu s posebnim potrebama.

Veoma uznemirujući snimak na kojoj starija vozačica školskog autobusa u Kaliforniji fizički i psihički maltretira osmogodišnju devojčicu koja boluje od autizma, ovih su dana objavili američki mediji, uz dopuštenje advokata porodice.

Na snimku, koji je objavila televizija KGO uz dozvolu advokata roditelja, vidi se kako devojčica histerično plače i preklinje vozačicu da prestane dok ona uporno nastavlja maltretirati izbezumljeno dete.

Klopson je tog dana ostavila grupu učenika s posebnim potrebama pred školom kad je osmogodišnja devojčica ispružila sa svog sedišta nogu i tako blokirala jednom detetu prolaz. Vozačica se odmah na nju izdrala da će završiti kraj prozora ako to još jednom uradi. Potom sukob eskalira da bi joj Klopson uzela ranac i prisilila je da ostane u autobusu.

Dete je u tom trenutku već izbezumljeno i histerično plače, a vozačica je tad počinje i izazivati nazivajući je bebom jer plače, a na kraju je više puta dohvatila i protresla, pa je zatim izbacila iz autobusa povlačeći je po podu. Devojčica je pritom dobila neko posekotina na glavi.

Klopson je na sudu rekla da se ne oseća krivom, a ponovno je saslušanje zakazano za jul, piše "Dejli Mejl".

Kad je novinar televizije KGO došao u dom žene kako bi je obavestio da će objaviti video, ona se tome usprotivila i rekla:

- Nemojte praviti od muve slona!

Direktorka škole Džejn Šemije je još u februaru nakon hapšenja vozačice rekla:

- Ne postoji dobro objašnjenje zašto bi se netko ovako užasno odnosio prema detetu. Nijedno dete nikad ne bi trebalo da doživi ovako nešto, a posebno ne u školi.

Roditelji autistične devojčice planiraju podići i civilnu tužbu protiv škole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.