STALNO JOJ JE CURIO NOS: Doktori su je ubeđivali da je alergična, a OVO nisu mogli ni da pretpostave!
Foto: Printscreen/Youtube

neverovatno

STALNO JOJ JE CURIO NOS: Doktori su je ubeđivali da je alergična, a OVO nisu mogli ni da pretpostave!

Membrana oko mozga joj se oštetila u saobraćajnoj nesreći...

Objavljeno:

Nakon saobraćajne nesreće 2013. godine, 52-godišnjoj Kendri Džekson iz Nebraske počeo je da curi nos, a pre dve godine stanje se pogoršalo - curio je još više.

Tečnost iz nosa nije samo izlazila, već se i slivala u grlo. Glava ju je bolela sve češće. Ipak, svaki dan je odradila šta je imala, kuvala, igrala se sa svojih devetero unuka...

Lekari su je uveravali da je alergična na nešto, ali nikada joj nisu rekli šta bi to moglo biti. Osećala je da je nešto drugo u pitanju. Bila je već toliko očajna, čak na ivici samoubistva, da je odlučila potražiti pomoć specijaliste. Ušla je u ordinaciju dr. Christine Barnes i rekla da ne izlazi dok ne otkrije šta joj je. I dobro da je to uradila.

Specijalistkinja je testirala tečnost koja je izlazila iz nosa i shvatila da se radi o moždanoj tečnosti (likvoru) koja štiti mozak od oštećenja. Hirurzi su sanirali štetu na membrani.

- Već sam izgubila čulo mirisa, a u ustima mi je, zapravo na zadnjem delu grla, konstantno bio ukus soli - ispričala je nesretna žena.

Nakon što je specijalistkinja otkrila u čemu je problem, objasnila joj je da ta tečnost služi kako bi držala mozak u idealnom položaju i sprečavala njegov kontakt sa kostima lobanje. Kako je njoj tečnost curila, mozak se pod uticajem sile teže počeo spuštati i zato su se pojavile glavobolje, prenosi Daily Mail.

Kendra je to povezala s automobilskom nesrećom. Tada je udarila glavom u ploču s instrumentima, a trauma je oštetila membranu koja okružuje mozak te je tečnost počela izlaziti kroz nju. Prisetila se kako joj je nos počeo nenormalno curiti gotovo odmah nakon nesreće.

Kendri se mozak oštetio u saobraćajnoj nesreći
Kendri se mozak oštetio u saobraćajnoj nesreći foto: Printscreen/Youtube

- Bila sam skroz zdrava pre saobraćajne nesreće. Radila sam kao vozač, ali sam nakon traume morala prestati raditi, počele su toliko jake glavobolje da sam imala osećaj kao da me neko udara čekićem po glavi. Moje telo se menjalo, moj način života se menjao. Nisam mogla spavati, nisam mogla mirisati i stalno sam morala nositi kutiju maramica sa sobom, nos je stalno curio. Prestala sam izlaziti s mužem. Živela sam poput šišmiša u pećini, vukla sam se kao zombi kroz život - prisetila se teškog perioda pre operacije.

Na operaciji je bila 24. aprila, hirurzi su popravili oštećenje na membrani koja obavija mozak.

Da nije otišla specijalistu, bila bi u opasnosti od razvoja meningitisa, infekcije mozga i spinalne tečnosti što može uzrokovati trajno oštećenje mozga u vrlo kratkom periodu.

- Sada se osećam sjajno. Curenje mi je zaustavilo život na pet godina pa se sada pokušavam vratiti u svoj redovni raspored - rekla je Kendra.

Bonus video:

SAZNAJTE: Kako izgleda dan osobe obolele od Kornove bolesti

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.