PRIMILI SU JE U BOLNICU, A ONDA SU OSETILI DA NEŠTO ČUDNO MIRIŠE: Ona je umrla, a sestre su počele da padaju u nesvest! (VIDEO)
Ramirez je živela u Kaliforniji sa mužem i dvoje dece, Foto: Printscreen

horor

PRIMILI SU JE U BOLNICU, A ONDA SU OSETILI DA NEŠTO ČUDNO MIRIŠE: Ona je umrla, a sestre su počele da padaju u nesvest! (VIDEO)

Gloriju su prozvali "toksična dama" i nakon tri obdukcije nisu znali od čega je umrla

Objavljeno:

Gloria Ramirez je stigla u bolnicu. Lekari su ju počeli pregledati, a medicinske sestre su primetile da nešto čudno miriše. Ubrzo su počele da padaju u nesvest.

Ramirez je živela u Kaliforniji s dvoje dece i mužem. U bolnicu je stigla u februaru 1994. godine zbog ubrzanog lupanja srca, teškog disanja i jako niskog pritiska. Nejasno je odgovarala na pitanja. Imala je 31 godinu i rak zida materice u odmakloj fazi. Lekari su ju reanimirali i davali joj injekcije, ali ništa nije pomagalo. Kada su joj sestre skinule majicu kako bi ju oživeli elektro-šokovima, primetili su na njenom telu čudan masni sjaj. Isti miris je dopirao iz njenih usta, a uzorak krvi je mirisao na amonijak.

Odjednom se jednoj sestri počelo vrteti u glavi, a druga je počela teško da diše. Treća je pala u nesvest, a kada se osvestila nije mogla da pomera ruke i noge. Čak šestoro ljudi su imali čudne simptome, povremenu paralizu, teško su disali, padali su u nesvest.

Ramirez je te noći umrla. Počela su testiranja na otrovne plinove i druge supstance, ali nije pronađeno ništa sumnjivo. Obdukciju mrtvog tela su napravili tek nedelju dana kasnije i to u posebnoj sobi. Gloriju su prozvali "toksična dama" i nakon tri obdukcije nisu znali od čega je umrla.

Daljinom je istragom utvrđeno da je Ramirez za ublažavanje bolova koristila dimetil sulfoksid, koji se koristi za odmašćivanje u domaćinstvu. Zavisnici od ove supstance svjedoče da ima ukus baš kao i miris koji je osoblje osetilo po dolasku Ramirez u bolnicu.

Osim mirisa, to je objasnilo i masnoću na koži žene s obzirom da se dimetil sulfoksid prodavao u formi gela. Prema teoriji naučnika iz Livermore laboratorija, moguće je da se dimetil sulfoksid nakupio u njenom telu zahvaljujući slabom radu bubrega. U kombinaciji s kiseonikom koji je dobila u bolnici mogao se formirati dimetil sulfon, spoj koji se kristalizuje na sobnoj temperaturi, što bi objasnilo one čestice u njenoj krvi.

Elektro-šokovi mogli su pak dimetil sulfon da pretvore u dimetil sulfat, snažan i vrlo otrovan plin koji je mogao da izazove simptome kakve su imali lekari i medicinske sestre.

Bonus video:

(KURIR TV) Dr Kurir saveti motivacionog trenera Dragane Stojić: Kako da se zaštitite od bolesti?!

(Espreso.co.rs / 24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.