OVO JE POSLEDNJE PLEME KANIBALA: Žive u kućicama na drvetu, a kožne suknje im prikrivaju samo intimne delove! (FOTO)
Foto: pixabay.com / ilustracija

Žive u krošnjama

OVO JE POSLEDNJE PLEME KANIBALA: Žive u kućicama na drvetu, a kožne suknje im prikrivaju samo intimne delove! (FOTO)



Prvi kontakt sa ovim plemenom se desio 1974. godine, pa zatim 2000. kada su i napravljene ove fotke koje do sada javnost nije imala priliku da vidi

Objavljeno:

OTKRIVENE VRADŽBINE STARE 400 GODINA! Evo kako da napravite ljubavni napitak, ali i da zaista prizovete duha!

Prvi zabeleženi kontakt s ovim plemenom dogodio se martu 1974. godine. Antropolozi veruju da plemena koja su imala kontakt s spoljašnjim, neplemenskim svetom više ne jedu ljudsko meso, za razliku od onih koja nisu imala takav kontakt.

Korovai (Korowai) narod broji oko 3000 ljudi, a po poslednjim izveštajima, praktikuje kanibalizam. Antropolozi ipak veruju da plemena koja su imala kontakt s spoljašnjim svetom više ne jedu ljudsko meso.

Bacega je pleme posetio 2000. godine, ali njegove fotografije su se tek nedavno pojavile u svetu. Prvi kontakt s ovim narodom iz 1974. godine se desio tokom ekspedicije koju su tada predvodili antropolozi i geografi s denverskog univerziteta.

Fotograf Erik Bacega je zabeležio jedinstvene prizore plemena čiji žitelji do 1974. godine nisu ni znali da postoje drugi ljudi. Fotografije prikazuju ljude u impresivno visokim kućama na drveću, one koji odlaze u lov i majke koje nose decu na leđima u mreži omotanoj oko glave.

U drugim prizorima majke prinose decu otvorenoj vatri, a na fotografijama može se videti i tradicionalno jelo ovog plemena - sago ličinke. Oni su odeveni u travnate i kožne suknje koje im prekrivaju samo intimne delove tela.

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.