AGENDA 21, PLAN DA DO 2030. GODINE NESTANE 95% SVETSKE POPULACIJE: Da li je ovo najluđa teorija zavere? (VIDEO)
Foto: Pexels

otišlo se predaleko

AGENDA 21, PLAN DA DO 2030. GODINE NESTANE 95% SVETSKE POPULACIJE: Da li je ovo najluđa teorija zavere? (VIDEO)

Agenda 21 (21 označava 21. vek) je plan akcija u vezi sa održivim razvojem koji je donet na konferenciji u Rio de Žaneiru 1992. godine
Objavljeno: 10:45h

Ovo što ćete pročitati možda je najluđa teorija zavere koja se pojavila u poslednje vreme.

Da bismo vas uveli u problematiku, objasnimo prvo šta je Agenda 21. Evo šta piše u Vikipediji:

"Agenda 21 (21 označava 21. vek) je plan akcija u vezi sa održivim razvojem koji je donet na konferenciji u Rio de Žaneiru 1992. godine i smatra se najvećim dometom ove konferencije. Teme ove agende, koja sadrži oko 500 strana i 40 poglavlja su siromaštvo, zaštita atmosfere, šuma, vodenih resursa, kao i zaštita divljih i domaćih životinja. Teme su i važne oblasti ljudskog delovanja kao što su zdravstvo i poljoprivreda, a agenda se bavi i drugim bitnim problemima, kao što je odlaganje otpada. U dokumentu je posebna pažnja posvećena deci i omladini, ženama, poljoprivrednicima i preduzetnicima. Ujedinjene nacije su preuzele na sebe da pomažu ovim grupama, što je predstavljalo značajnu razliku u odnosu na dotadašnju praksu."

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

A evo šta o tome kažu teoretičari zavere:

"Ujedinjene nacije su za neke ljude benevolentna organizacija namenjena očuvanju ljudskog života svuda gde se dešavaju sukobu, kao i ohrabrivanju međunarodne saradnje i mira. Daleko od ovog miroljubivog imidža, međutim, nalazi se njihov malo poznat plan da se depopuliše 95% svetske populacije, do 2030. godine. Ili, kako su ga oni nazvali, Agenda 21".

Agenda 21 je razvijena kao način za restruktuiranje svetske populacije, kako bi se umanjio njen uticaj na prirodno okruženje i popravio kvalitet života. Jedan od načina da se ovo uradi je kroz podsticanje depopulacije. Kako kažu UN: "plan akcije mora da se sprovede globalno, nacionalno i lokalno kroz organizacije unutar sistema UN, vlade i velike grupe, u svakoj oblasti u kojoj ljudi imaju uticaj na okolinu".

Iako je terminologija korišćena u dokumentu od 70 strana nekonkluzivna i otvorena za interpretaciju, i moguće je negirati njene konsekvence, namere u određenim odsecima su jasne. Depopulacija, kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu i prekinuo proces prenaseljavanja, koji vodi ka nestabilnosti.

Iako ovo zvuči kao nešto pozitivno, u nekim aspektima, samo promene politike na nivou vlada ne mogu da stvore klimu u kojoj će velike promene da se dese za kratko vreme. Kako bi se dostigla depopulacija na velikoj skali, u relativno kratkom roku, akcije koje se preduzimaju moraju da budu drastične. Ili svetski rat, ili svetska epidemija, ili neka vrsta velike gladi izazvana masovnim odumiranjem useva, ovo su jedini načini na koji taj plan može da se ispuni.

Ova ideja takođe sa sobom nosi pitanje - kojih 5% svetske populacije bi trebalo da bude spašeno? Da li bi ovo bili oni najjači i najizdržljiviji koji će uspeti da savladaju ono što će ubiti ostalih 95% ljudi, ili možda postoji plan da preživeli budu birani iz redova elite i bogataša?

Da li bi ovakav plan ikad mogao da se ostvari, druga je priča. Planovi ove veličine zahtevali bi učešće gotovo svake velike vlade na svetu, i angažovanje mnogo resursa kako bi se sve sprovelo i zataškalo."

Posle pročitanog teksta teoretičara zavere, predlažemo onima među vama koje je zainteresovala ova tematika da pročitate i ceo tekst Agende 21!

(Espreso.co.rs/Disclose.tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.