Šest potencijalnih kataklizmi koje mogu da razore našu planetu (FOTO)
Foto: Facebook

pretnja iz svemira

Šest potencijalnih kataklizmi koje mogu da razore našu planetu (FOTO)

Život na našem malom plavom dragulju može da se čini kao potpuno siguran sve dok ne razmislite malo o strahotama beskrajnog svemira
Objavljeno: 23:00h

Čovečanstvu iz svemira prete neslućene opasnosti koje je, nažalost, teško ili nemoguće predvideti. Ako se zapitate šta je najveća pretnja čovečanstvu, verovatno će prvo da vam padne na pamet nuklearni rat ili pandemije nekih bolesti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Život na našem malom plavom dragulju može da se čini kao potpuno siguran sve dok ne razmislite malo o strahotama beskrajnog svemira.

APOKALIPSA BIBLIJSKIH RAZMERA: Smak sveta neizbežan 2017. godine? (FOTO)

Solarna baklja

Iako na prvi pogled možda izgleda tako, naše Sunce nije mirna zvezda. Konstantno stvara snažna magnetna polja koja stvaraju sunčeve pege, često veće od planeta našeg sunčevog sistema. Osim toga, redovno izbacuje hrpe čestica i zračenja pod imenom solarni vetrovi. Zemljino magnetno polje nas štiti od svega ovoga i jedino što primetimo od ovoga jesu polarna svetla. Snažniji vetrovi mogu da utiču na radio komunikaciju, a najsnažnija solarna oluja je zabeležena 1859. godine i prouzrokovala je smetnje u malim elektronskim uređajima i aparatima.

Poslednjih godina, kako sve više zavisimo od elektronike, lako bi se moglo dogoditi da jedna snažnija solarna baklja izazove pravi haos na celoj Zemlji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.