U SLOVENIJI VIŠE OD 10.000 NOVOZARAŽENIH: Evo kada očekuju vrh talasa zaraze
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona virus

U SLOVENIJI VIŠE OD 10.000 NOVOZARAŽENIH: Evo kada očekuju vrh talasa zaraze

Prema oceni ljubljanskog Instituta "Jožef Štefan" koji radi projekcije za vladu tada bi broj obolelih ;na intenzivnoj nezi mogao doseći najviše 200 obolelih, što je, po rečima Poklukara, "dobra vest"

Objavljeno:

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrdjeno 10.288 novozaraženih korona virusom, a vlasti ocenjuju da je stanje teško, ali pod kontrolom, uz procene da će vrh ovog talasa zaraze biti u prvoj nedelji februara.

"Stanje nije jednostavno, ali se dobro suočavamo s ovim talasom epidemije. Otvorene su škole, kulturne i sportske delatnosti, imamo skoro normalan način života", rekao je ministar zdravlja Janez Poklukar ;ocenjujući trenutno stanje.

Ipak, dodao je kako je zdravstveni sistem i dalje preopterećen, te da, za razliku od ranijih prognoza, najnovije projekcije kazuju da će vrh sadašnjeg omikron talasa nešto kasniti i dogoditi se prve nedelje februara, dok će broj hospitalizovanih biti možda najkritičniji sredinom tog meseca, prenosi Hina.

Prema oceni ljubljanskog Instituta "Jožef Štefan" koji radi projekcije za vladu tada bi broj obolelih ;na intenzivnoj nezi mogao doseći najviše 200 obolelih, što je, po rečima Poklukara, "dobra vest".

U Sloveniji je u poslednja 24 sata sa 17.271 testiranjem potvrdjeno 10.288 novih zaraza, a 59,6 odsto testova bilo je pozitivno na korona virus, objavio je danas slovenački Institut za javno zdravlje (NIJZ).

To je manji broj potvrdjenih zaraza u odnosu na dan ranije kad ih je bilo više od 12.000, te uz viši postotak pozitivnih nalaza, ali je trend i dalje loš jer je pre sedam dana bilo 3.411 slučajeva zaraze manje.

Bonus video:

00:15

Ovde je pronađeno telo sina Sandre Rašković Ivić, jeziv prizor na pločniku ispred zgrade

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.