U SLOVENIJI 5.000 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava, nove mere stupile na snagu
Ilustracija, Foto: Profimedia

kovid

U SLOVENIJI 5.000 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava, nove mere stupile na snagu

Prema podacima Ministarstva zdravlja, 57,1 odsto ukupnog stanovništva Slovenije primilo je neophodne osnovne doze vakcine protiv kovida-19

Objavljeno:

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno oko 5.000 novozaraženih korona virusom, a epidemiološka situacija se i dalje pogoršava, što se pokušava ublažiti pojačanom vakcinacijom koja daje određene rezultate, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Od četvrtka do subote vakcinisano je 41.200 osoba, što je 68 odsto više od prethodnog proseka, navedeno je u saopštenju.

Najviše su se tražile druga doza i buster doza, a za prvu su se prijavile 2.102 osobe, prenela je Hina.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, 57,1 odsto ukupnog stanovništva Slovenije primilo je neophodne osnovne doze vakcine protiv kovida-19.

Prema nezvaničnim podacima, u poslednja 24 sata potvrđeno je 4.965 novozaraženih, što je veliki porast u odnosu na 2.529 zaraženih pre sedam dana, preneo je jutros portal Siol.net blizak Vladi i dodao da zvaničan broj novih infekcija može biti nešto više.

U Sloveniji je danas stupila na snagu odluka vlade kojom se menjaju pravila o karantinu za one koji uđu u zemlju, a nisu vakcinisani niti su preboleli kovid-19.

Osoba kojoj je odredjen kućni karantin ili izolacija više neće moći da skrati vreme karantin posle negativnog PCR testa, već će morati da ostane u izolaciji sedam dana.

Bonus video:

00:33

Atmosfera na aerodromu Nikola Tesla nekoliko sati pre dolaska Novaka Đokovića

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.