DOBRE VESTI ZA NJIH: U Sloveniji se smiruje četvrti talas epidemije korona virusa
Slovenija, Foto: Printscreen/Youtube

pandemija

DOBRE VESTI ZA NJIH: U Sloveniji se smiruje četvrti talas epidemije korona virusa

U bolnicama je trenutno 1.156 kovid pacijenata, a u poslednja 24 sata je preminulo 19 obolelih, objavila je tamošnja vlada

Objavljeno:

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.034 slučaja zarazekorona virusom, a brojevi poslednjih nedelju dana pokazuju da se četvrti talas epidemije u toj zemlji smiruje. U padu od početka prošle nedelje su i ostali epidemiološki indikatori, pa je sedmodnevni prosek novih zaraza dnevno smanjen na 2.330, dok je broj aktivnih slučajeva sada smanjen na 38.387 slučajeva, prenosi Hina.

U bolnicama je trenutno 1.156 kovid pacijenata, a u poslednja 24 sata je preminulo 19 obolelih, objavila je tamošnja vlada.

Medju hospitalizovanima je 279 pacijenata na intenzivnoj nezi, ali projekcije koje se rade za vladu govore da taj broj neće rasti na više od 300 i da će ove nedelje dostići vrhunac.

Nakon toga bi trebalo da usledi postupno rasterećenje bolničkog sistema i smirivanje četvrtog talasa epidemije, govore projekcije koje su danas preneli slovenački mediji, a kao faktor rizika navode opasnost pojave omikron soja korona virusa i nezadovoljavajući procenat vakcinisanih.

Prema podacima vlade, najmanje ;jednom dozom je imunizovano 58 odsto populacije, a njih 54,4 odsto sa dve potrebne doze, dok je treću buster dozu primilo 285.185 ljudi od ukupno 2,1 milion stanovnika.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.