LOGAR JASAN: Spremni smo za predsedavanje Savetom Evropske unije!
Anže Logar, Foto: Printscreen Youtube

rekao je

LOGAR JASAN: Spremni smo za predsedavanje Savetom Evropske unije!

Logar je odlučno negirao izveštaj Fajnenšel tajmsa

Objavljeno:

Slovenački ministar spoljnih poslova Anže Logar izjavio je da će Slovenija biti dobro pripremljena za predsedavanje Savetom EU u pogledu sadržaja i da je pouzdan partner.

Logar je odlučno negirao izveštaj Fajnenšel tajmsa o tome da je slovenački premijer Janez Janšua autor nonpejpera koji prekraja granice na Balkanu, prenela je STA.

"Takođe, ubedio sam opoziciju u parlamentu da slovenačka vlada sa tim nema nikakve veze" dodao je Logar za POP TV.

Upitan o zvaničnom stavu Slovenije u vezi sa granicama na Zapadnom Balkanu Logar je naveo da je to više puta rečeno, dodajući da će samit o Zapadnom Balkanu biti održan kao ključni događaj slovenačkog predsedavanja EU.

Logar je ocenio da vlada ne potcenjuje svoj međunarodni položaj i ne zadire u slobodu štampe, a upitan da li se Slovenija našla u centru pažnje institucija EU zbog "rata s medijima" i pitanja u vezi s vladavinom prava, a koja su loša predstojeće predsedavanje, Logar je rekao da je u takvoj oceni u pitanju individualna percepcija.

Govoreći sinoć za POP TV, slovenački ministar spoljnih poslova je rekao da je Slovenija pouzdan partner i da vlada ne potcenjuje njen međunarodni položaj.

"Ja lično radim sve što je u mojoj moći da na odgovarajući način predstavim ovu poziciju svojim partnerima", rekao je Logar i dodao da je Slovenija spremna za predsedavanje u drugoj polovini godine.

Bonus video:

00:30

SNOUBORD SPEKTAKL NA KOPAONIKU 8. I 9. FEBRUARA: Milenković na Evropa kupu! VIDEO

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.