BOJANA BEOVIĆ O SPUTNJIK VAKCINI: Čeka se ODOBRENJE
Vakcina Sputnjik V, Foto: Profimedia

vakcinacija u sloveniji

BOJANA BEOVIĆ O SPUTNJIK VAKCINI: Čeka se ODOBRENJE

Prema poslednjim ažuriranim podacima ministarstva zdravlja Slovenija je do danas vakcinisala 360.450 osoba protiv kovida-19, što je ukupno 17,2 odsto populacije

Objavljeno:

Član naučnog saveta vlade infektolog Bojana Beović, danas je izjavila da je Slovenija rusku vakcinu Sputnjik Ve uvrstila među kandidate za vakcinaciju protiv Kovida-19 u toj zemlji. Kako je navela, čeka se odobrenje Evropske agencije za lekove (EMA)

"Savetodavna grupa za vakcinaciju nedavno je preporučila da se nabave sve vakcine koje razmatra EMA i nalaze se u postupku dobijanja odobrenja. To smo učinili zato da vakcinu u trenutku kad bude odobrena možemo odmah da počnemo da koristimo ne gubeći vreme", kazala je Beović u razgovoru za Slovenačku televiziju, prenosi Hina.

Prema poslednjim ažuriranim podacima ministarstva zdravlja Slovenija je do danas vakcinisala 360.450 osoba protiv kovida-19, što je ukupno 17,2 odsto populacije, a dve doze je dobilo već 136.582 osoba, najviše AstraZeneku i Fajzerovu vakcinu.

U Sloveniju su pristigle i vakcine koje je proizveo Džonson i Džonson, ali se ne koriste i nalaze se u "karantinu", dok se čeka nova odluka Evropske agencije za lekove, nakon što je američki regulator privremeno zaustavio njeno korišćenje u SAD.

Vakcinacija AstraZenekom u Sloveniji se nastavlja, a zemlja je odlučna u nameri da do sredine leta vakciniše više od polovine svoje populacije.

Bonus video:

07:16

SMRDI, ALI BAR NEMA DIMA: Posetili smo porodicu u Kovinu koja živi pored deponije, MESEC DANA NAKON POŽARA!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.